Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova se pregăteşte de zboruri DIRECTE în SUA

avion

Autoritatea Aeronautică din Republica Moldova şi cea din SUA au finalizat consultările pe marginea unui acord bilateral pentru servicii de transport aerian de tip 'Open Skies' (Cer Deschis), care va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chişinău spre destinaţii din SUA, informează miercuri Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Aeronautice din Republica Moldova, citat de IPN, a fost întocmit un proiect de acord care urmează să fie supus unor proceduri de avizare, semnare şi ratificare de către ambele părţi.

Citeşte şi: Rusia se simte ÎNCONJURATĂ de NATO. Putin ameninţă cu un răspuns 'adecvat'

Odată intrat în vigoare, acordul 'Open Skies' va crea premise pentru lansarea zborurilor directe din Chişinău spre destinaţii din SUA. Semnarea şi intrarea în vigoare a documentului va permite companiilor aeriene cu drept de operare pe Aeroportul din Republica Moldova să includă orice destinaţie din SUA.

Zborurile ar putea fi efectuate de către liniile aeriene transatlantice cu potenţial de creare a unui trafic de tranzit. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a lansat discuţii cu companii europene, prin prisma existenţei acordului Open Skies cu UE, dar şi cu giganţii din Asia Mijlocie, în baza acordurilor aeronautice bilaterale.

Se estimează că lansarea zborurilor directe cu SUA va aduce beneficii pentru Republica Moldova prin creşterea traficului de pasageri şi prin sporirea competitivităţii pe piaţa aeronautică autohtonă. În acelaşi timp, va oferi beneficii pentru consumatori, fiind oferite servicii de calitate, tarife reduse şi timpi de călătorie mai mici.

Consultările pe marginea acordului cu SUA s-au derulat în conformitate cu programul guvernului de la Chişinău în vederea majorării rolului regional al Republicii Moldova în domeniul aviaţiei civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.