Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Populară Democrată Coreeană acuză Consiliul de Securitate al ONU de dublu standard cu privire la testele cu rachete ale Phenianului

AFP
Coreea de Nord rachete

Consiliul de Securitate al ONU a aplicat standarde duble în rândul statelor membre în ceea ce priveşte activităţile armatei, a acuzat duminică Republica Populară Democrată Coreeană (denumirea oficială a Coreei de Nord), potrivit agenţiei de stat KCNA, pe fondul criticilor internaţionale referitoare la cele mai recente teste cu rachete ale Phenianului, transmite Reuters.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit vineri în spatele uşilor închise la solicitarea SUA şi a altor ţări având ca temă de discuţie lansările nord-coreene cu rachete.

Reuniunea a avut loc la o zi după ce Phenianul a lansat o rachetă antiaeriană recent dezvoltată, ultimul test de acest gen dintr-o serie de testări de armament care au inclus rachete hipersonice, rachete balistice şi rachete de croazieră cu potenţial nuclear.

Jo Chol Su, director al Departamentului Organizaţiilor Internaţionale din cadrul MAE nord-coreean, a declarat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU reprezintă "o ignorare făţişă şi o încălcare flagrantă" a suveranităţii sale, precum şi "o gravă provocare intolerabilă", relatează Agerpres.ro.

Jo a acuzat Consiliul de Securitate al ONU de dublu standard, deoarece păstrează tăcerea în legătură cu exerciţiile militare comune şi testele cu armament dintre SUA şi aliaţii lor, în timp ce critică activităţile "de autoapărare" ale Coreei de Nord.

"Aceasta reprezintă un refuz al imparţialităţii, obiectivităţii şi echilibrului, linii directoare ale activităţilor ONU, şi o manifestare evidentă a dublului standard", a acuzat Jo într-o declaraţie preluată de KCNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.