Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanii din Senat, camera superioară a Congresului SUA, ar putea pierde majoritatea la alegeri

mediafax.ro
republicani SUA

Republicanii din Senat, camera superioară a Congresului SUA, care are puterea de a confirma judecători şi oficiali de rang înalt în administraţie, riscă să îşi piardă majoritatea la alegerile de marţi, comentează DPA, potrivit AGERPRES.

În prezent, 53 din cele 100 de locuri din Senat sunt deţinute de republicani. La ciclul de alegeri regulate din acest an şi la două scrutine speciale suplimentare sunt puse la bătaie 33 de mandate.

Republicanii îşi apără 23 de mandate în ziua alegerilor. Democraţii par să se îndrepte spre victorie în unele curse sau acestea sunt prea strânse pentru ca sondajele să anticipeze un câştigător.

Dintre cei 12 democraţi care se luptă să rămână în Senat, numai unul, Doug Jones din Alabama, în prezent singurul senator pe care partidul îl are în Sudul Îndepărtat, riscă clar să îşi piardă mandatul.

Citește și: Donald Trump, ieșire furtunoasă după atacul din Viena: 'Aceste atacuri ale răului asupra oamenilor nevinovaţi trebuie să înceteze'

Republicanii s-au folosit de majoritatea lor pentru a bloca judecători propuşi de ultimul preşedinte democrat, Barack Obama, şi pentru a aproba sute de numiri în sistemul judiciar ale preşedintelui Donald Trump.

În Carolina de Sud, senatorul cu vechime Lindsey Graham, o figură republicană cheie în privinţa politicii externe şi care acum este preşedintele puternicei Comisii Juridice, se confruntă cu o cursă strânsă.

În Carolina de Nord, republicanul Thom Tillis este în urma democratului Cal Cunningham în sondaje, în ciuda unui scandal sexual în care este implicat contracandidatul său.

În Arizona, fostul astronaut Mark Kelly ar urma să îi ia locul, din partea Partidului Democrat, republicanului Marth McSally, fost pilot militar. Acest mandat a fost deţinut în trecut de cunoscutul republican John McCain.

În cursa din Maine, candidatul democrat are un uşor avans în faţa democratei Susan Collins, care a ocupat acest loc timp de aproape 24 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.