Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanul Devin Nunes: Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă

George Maior

Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă, iar sporirea cheltuielilor în domeniul apărării trebuie să reprezinte o prioritate pentru toţi aliaţii europeni, a afirmat congresmanul republican Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Serviciile de Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor şi membru în Comitetul executiv al Echipei de Tranziţie a preşedintelui ales Donald Trump, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior.

Conform unui comunicat de presă al Ambasadei României la Washington trimis Agerpres, ambasadorul României a subliniat excelenta relaţie dintre România şi Statele Unite, interesul pentru consolidarea cooperării în cadrul parteneriatului strategic cu viitoarea Administraţie Trump şi cel de-al 115-lea Congres, precum şi rolul fundamental al Bucureştiului în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, inclusiv prin creşterea alocărilor bugetare pentru apărare.

Cei doi interlocutori au discutat despre rolul strategic al regiunii Marii Negre în actualul context geopolitic şi au evidenţiat relevanţa misiunii Statelor Unite în menţinerea situaţiei de securitate în Europa Centrală şi de Est, dar şi rolul aliaţilor europeni în asigurarea echilibrului şi stabilităţii transatlantice.

Totodată, Devin Nunes şi-a exprimat interesul pentru efectuarea unei noi vizite în România, se mai arată în comunicat. Nunes a condus în august 2016 o delegaţie de congresmeni americani, care a efectuat o vizită de lucru la Bucureşti. Congresmanul şi-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis aprecierea pentru lupta anticorupţie din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.