Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republicanul Steve Scalise, rănit grav într-un atac armat, s-a întors în Congresul SUA

reuters
Steve Scalise

Parlamentarul american Steve Scalise, rănit grav în ziua de 14 iunie, în apropiere de Washington, când un bărbat a deschis focul asupra unor membri republicani ai Congresului care se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, s-a întors joi în Camera Reprezentanţilor, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"M-am întors", a scris congresmanul Steve Scalise pe Twitter unde a publicat o fotografie cu el şi soţia sa la Capitoliul din Washington. 

Scalise a intrat în Camera Reprezentanţilor sprijinindu-se în cârje în aplauzele membrilor camerei, şi-a îmbrăţişat câţiva colegi şi a rostit primul său discurs după evenimentul tragic din 14 iunie, relatează The Washington Post. 

"Nu aveţi idee cum se simte asta, să te întorci la muncă în Camera Reprezentanţilor", a spus Scalise. "Sunt cu siguranţă un exemplu viu că miracole există cu adevărat", a mai spus el. 

Steve Scalise, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit în şoldul stâng de un glonţ care, în traiectoria sa, a rupt organe interne, oase şi vase de sânge. 

La 14 iunie, un bărbat a deschis focul asupra unor congresmeni republicani la un antrenament de baseball în oraşul Alexandria, Virginia, o suburbie a capitalei Washington. Steve Scalise, al treilea în ierarhia Partidului Republican în Camera Reprezentanţilor, a fost rănit în atac, aceeaşi soartă având-o şi un asistent republican, un lobbyist şi un poliţist care îi asigura securitatea congresmanului. 

Agresorul, un fost voluntar în campania lui Bernie Sanders, candidat la nominalizarea Partidului Democrat pentru Casa Albă, a fost ucis în schimbul de focuri cu poliţia. Bărbatul, care avea 66 de ani, postase pe pagina sa de Facebook mesaje virulente împotriva preşedintelui american Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.