Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restaurantele din Dubai oferă reduceri clienţilor vaccinaţi împotriva noului tip de coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Trei restaurante din Dubai oferă reduceri clienţilor vaccinaţi împotriva noului tip de coronavirus, au anunţat acestea pe reţelele sociale, într-un moment în care emiratul din Golf încetineşte administrarea de vaccinuri Pfizer-BioNTech, din cauza întârzierilor privind livrările, informează luni AFP.

Restaurantele, hotelurile şi magazinele sunt deschise la Dubai, ce şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini, pentru a relansa un sector crucial pentru economia sa, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

"Prima doză (de vaccin): 10% reducere pe nota de plată. A doua doză: 20% reducere" - au anunţat trei restaurante pe Instagram şi Facebook, precizând că pentru a putea beneficia de reducere va fi nevoie de "o dovadă", cum este un certificat medical.

Dubai, unul dintre cele şapte emirate ce formează Emiratele Arabe Unite (EAU), a lansat la mijlocul lui decembrie o campanie de vaccinare după aprobarea vaccinurilor chinez Sinopharm şi americano-german Pfizer-BioNTech.

Însă, în timp ce ţara se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări, Autoritatea în domeniul sănătăţii din Dubai a anunţat în acest weekend o încetinire în administrarea vaccinului Pfizer, din cauza întârzierii livrărilor.

În acest context, guvernul a decis să limiteze anumite activităţi de divertisment şi să întărească măsurile de distanţare fizică. Autorităţile i-au îndemnat pe locuitori să "raporteze" încălcările acestor restricţii prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Mai mult de două milioane de doze au fost deja injectate în EAU, care are o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, potrivit cifrelor oficiale.

Această ţară se clasează pe locul doi după Israel în ceea ce priveşte procentul populaţiei vaccinate, estimează site-ul german de date Statista.

Până acum, EAU au înregistrat peste 280.000 de cazuri de contaminări de COVID-19, dintre care aproape 800 s-au soldat cu decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.