DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Restaurantele și cafenelele din patru comune din Iași își vor suspenda activitatea de marți până în 14 septembrie

coronavirus covid covid-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis luni ca restaurantele și cafenelele din patru comune din județ să își suspende activitatea de marți până în 14 septembrie, ca urmare a numărului de cazuri de Covid-19, relatează Mediafax.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori: Mircești (2,57), Miroslava (1,57), Rediu (1,51), Tomești (2,03), se suspendă în perioada 08.09.2020-14.09.2020”, se arată într-un comunicat al CJSU Iași.

În aceste localități va fi suspendată și activitatea firmelor din domeniul jocurilor de noroc, iar spectacolele și concertele sunt interzise.

De asemenea, activitatea restaurantelor și cafenelelor, dar și a firmelor din domeniul jocurilor de noroc rămâne suspendată până în 14 septembrie în comunele Bivolari, Șipote și Valea Lupului.

Conform CJSU Iași, în aceste unități este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din comunele Mircești, Miroslava, Rediu, Tomești, Bivolari, Șipote și Valea Lupului este permisă doar pentru clienții cazați.

„Începând cu data prezentei hotărâri, se reiau următoarele activități: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc și spectacolele și/sau concertele, evenimentele culturale din comunele Moțca (0,74) și Tansa (0,65), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile a scăzut sub 1,5/1,000 locuitori”, se mai arată în decizia CJSU Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.