Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţii de trafic pe podul de la intrarea în localitatea Săvârşin, unde degradările au început să se vadă ca urmare a scăderii debitului râului Mureş

romaniaregala.ro
castelul savarsin

Autorităţile judeţene din Arad au impus restricţii de trafic pe podul de la intrarea în localitatea Săvârşin, care are degradări, vizibile ca urmare a scăderii râului Mureş. Totodată, au fost alertate autorităţile locale şi a fost informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

Podul se afkă pe DJ 707A, la intrarea în localitatea Săvârşin.

"Podul de la Săvârşin prezintă degradări vizibile ca urmare a scăderii debitului Mureşului. Ca urmare a acestor degradări, Consiliul Judeţean Arad a avut iniţiativa verificării amănunţite a podului. Astăzi, o echipă tehnică de la Consiliul Judeţean, în care au fost cooptaţi şi specialişti ISU, respective scafandri de la Salvamont, a verificat starea unui pilon al podului şi a extins verificările la întreaga structură a podului. Au fost informaţi şi primarul comunei Săvârşin, respectiv Comitetul Local şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare siguranţei traficului”, transmite Consiliul Judeţean Arad, joi, într-un comunicat de presă.

Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean a dispus restricţionarea circulaţiei pentru autospecialele mai grele de 7 tone şi expertizarea podului de către un expert independent autorizat.

"Pe durata restricţiei, recomandăm următorul traseu alternativ: DN7 Săvârşin-Lipova - DJ 682 Lipova-Birchiş - DJ 707B Birchiş-Valea Mare - DJ 707 A Valea Mare-Căprioara”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Actualul pod de fier a fost construit în două etape, a fost început în 1906 şi dat în folosinţă în 1909.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.