Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricții suplimentare la Dâmbovița, după ce alte patru localități au depășit rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori: sunt valabile până în 1 noiembrie

https://www.pikist.com/free-photo-isdgv
Covid

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a adoptat o hotărâre prin care costată că în alte patru localităţi ale judeţului a fost depăşită rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori, urmând a se aplica restricţii privind funcţionarea unor agenţi economici din domeniul HoReCa şi al jocurilor de noroc. În total, în judeţul Dâmboviţa trei comune au depăşit rata de infectare de 3 la mie, iar în alte 28 de localităţi se înregistrează indici cuprinşi între 1,5 şi 3 la o mie de locuitori, relatează News.ro.

CJSU Dâmboviţa a constatat depăşirea limitei de 1,5/1.000 locuitori, fără a o atinge pe cea de 3/1.000 locuitori, a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Cândeşti (2,23 cazuri/1.000 locuitori), Fieni (1,76 cazuri/1.000 locuitori), Vişineşti (1,7 cazuri/1.000 locuitori), Crevedia (1,56 cazuri/1.000 locuitori).

În acest context, în cele patru localităţi se aplică măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 19 octombrie, măsuri valabile pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la 1 noiembrie, inclusiv.

În total, în 28 de localităţi dâmboviţene rata de infectare a depăşit 1,5 la mie, iar în alte trei acest indice calculat pentru ultimele 14 zile este de peste 3 la o mie de locuitori. Comuna cea mai afectată este Dobra, aflată în carantină, unde numărul cazurilor a continuat să crească, în prezent înregistrându-se o rată de infectare de 9,34 la o mie de locuitori.

Citește și: Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

De la începutul pandemiei, în judeţul Dâmboviţa 5.219 persoane au fost confirmate cu COVID-19, cea mai recentă raportare pentru 24 de ore indicând 53 de noi diagnostice. Numărul persoanelor decedate de la debutul pandemiei la nivelul judeţului este de 187, patru fiind înregistrate de duminică până luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.