Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Restricţiile anti-Covid au fost relaxate în mai multe regiuni din Italia

SANADOR
testare covid

Restricţiile anti-Covid au fost relaxate duminică în mai multe regiuni din Italia, în special datorită reducerii presiunii pe spitale şi a stabilizării curbei infectărilor, anunţă AFP, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii Roberto Speranza a avertizat totuşi în privinţa relaxării: "Dacă lăsăm garda jos, riscăm ca în ianuarie-februarie să avem o nouă recrudescenţă" a contaminărilor "şi nu putem permite asta", a declarat el la postul SkyTG24.

Guvernul italian a implementat un sistem de culori pentru a distinge regiunile în funcţie de riscurile în faţa Covid: galben (risc moderat), portocaliu (risc intermediar) şi roşu (risc ridicat).

Un bucureştean a fost amendat pentru 'propagandă electorală' pe Facebook după încheierea campaniei/ DOCUMENT

Duminică, la deciyia ministrului Sănătăţii, nivelul de risc a fost coborât de la "roşu" la "portocaliu" pentru Toscana (centru), Campania (regiunea Napoli, sud) şi Vale d'Aosta (nord-vest).

Acest lucru va permite locuitorilor din aceste trei regiuni să se deplaseze liber, dar doar pe teritoriul localităţii lor de reşedinţă, între orele 5.00 şi 22.00. În zona portocalie, afacerile cu amănuntul - cu excepţia restaurantelor şi barurilor - sunt autorizate să-şi deschidă porţile.

Italia, prima ţară europeană grav afectată de noul coronavirus, a înregistrat de la debutul pandemiei un total de 1,68 de milioane de cazuri, dintre care 58.852 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.