Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RESTRUCTURARE la Ministerul Finanțelor Publice: 202 posturi vor fi ELIMINATE, printre care și 2 de secretari de stat

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

202  posturi din cadrul Ministerului Finanțelor Publice urmează să fie eliminate din aparatul guvernamental, printre care și 2 posturi de secretari de stat de la 6 la 4 ( implicit 8 posturi aferente cabinetelor acestora), potrivit Hotărârii Guvernului privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, adoptată în ședința de aseară a Executivului condus de Ludovic Orban.

„Din analiza efectuată asupra structurii organizatorice și de personal a Ministerului putem concluziona că se poate reduce cu 202 numărul maxim de posture al aparatului propriu al ministerului fără afectarea capacității de lucru al acestuia. Menționăm că posturile care vor fi reduse sunt vacante și ocupate. Pentru posturile ocupate vor fi aplicate prevederile art. 518 și art. 519 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privinf Codul Administrativ, cu completările ulterioare, după caz. Mai mențiomăm că nu există posture ocipate, de natură contractuală, care vor fi reduse prin această reorganizare. Totodată, reducerea cu două posturi de secretar de stat nu va afecta capacitatea managerială în cadrul ministerului”, se arată în HOTĂRÂREA pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor, adoptată în ședința de aseara de la Palatul Victoria.

Mai multe date în acest DOCUMENT.

PRINCIPALELE SCHIMBĂRI PRECONIZATE

  • Reducerea numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice de la 1917 exclusiv demnitari, la 1715 posturi exclusiv demintari
  • Reducerea numărul de secretari de stat de la 6 la 4 posturi și implicit reducerea a 8 posturi aferente cabinetelor acestora.

SCOP RESTRUCTURARE

„Scopul acestor măsuri este reducerea cheltuieilor și îmbunătățirea managementului prin scurtarea circuitului informaținal-decizional și printr-o mai mare coerență a acestuia”, potrivit sursei citate.

Prevederile legale privind reorganizarea Ministerului Finanțelor Publice se aplică în termen de maxim 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărârii a Guvernului.

Citește și: ALERTĂ Iohannis, ședință cu Orban, Cîțu și Isărescu, la Palatul Cotroceni


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.