DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Restructurarea sistemului bancar din România în anul 2020: cauze, consecințe și soluții!

Radu Pop
banci la scara blocului

Restructurarea sistemului bancar din România a fost cauzată în ultimii 13 ani de mai mulți factori, iar pandemia de COVID-19 pare că a accelerat acest proces care, probabil, va continua și în anul 2021. Conform informațiilor publicate în Ziarul Financiar, în 2008 exista un număr record de unități bancare, mai exact 6552 de sucursale și agenții, iar astăzi, după 12 ani de activitate, numărul lor a scăzut cu 40%.

În 2020, conform datelor furnizate de Banca Națională, restructurarea sistemului bancar a condus la închiderea a 139 de sucursale și agenții bancare! În consecință, 349 de salariați din bănci și-au pierdut locurile de muncă și au fost nevoiți să se reorienteze către alte domenii de activitate.

Încă de la debutul pandemiei de coronavirus și de la instaurarea Stării de Urgență în luna martie a anului 2020, instituțiile bancare din țara noastră au implementat o serie de măsuri, tehnici și strategii cu scopul de a proteja proprii clienți, pentru a sprijini economia țării, dar și pentru a asigura continuitatea activități bancare.

Astfel, băncile din România au redus dobânzile creditelor, și-au adaptat soluțiile de finanțare conform contextului actual, au conceput soluții sustenabile de rambursale a creditelor, au asigurat amânarea ratelor prin oferte personalizate și, pentru atenuarea costurilor de funcționare, au continuat să închidă numeroase sucursale și agenții bancare ca urmare a mutării în mare parte a activității bancare în mediul online.

Pentru a suplimenta forța de muncă pe care au pierdut-o prin închiderea sucursalelor, băncile au investit puternic în canalele alternative de vânzări, în departamentele IT și în digitalizarea procesului de creditare. În prezent, băncile din România își turează motoarele la capacitate maximă și continuă creditarea cu produse de finanțare adaptate contextului actual mai ales prin canalele alternative de vânzări: prin brokeri de credite și online!

Dacă pentru angajații din bănci care și-au pierdut sau urmează să își piardă locurile de muncă această perioadă pare una fatidică, în realitate prezentul poate fi interpretat drept o oportunitate de dezvoltare și o provocare pozitivă pentru reevaluarea propriilor priorități. Așa cum băncile și-au reorganizat structurile teritoriale și strategiile de business pe termen lung, foștii angajați ai băncilor au acum ocazia de a-și continua activitatea în domeniul bancar, însă evoluând de la statutul de angajat, la cel de antreprenor!

Pierderea jobului din bancă nu reprezintă sfârșitul activității tale în domeniul financiar-bancar pentru care te-ai pregătit foarte mulți ani. Experții în creditare pot evolua la statutul de antreprenor alegând profesia de broker de credite în sistem de franciză. În acest mod te bucuri de libertate, câștigurile financiare sunt direct proporționale cu dedicarea ta, iar grija zilei de mâine și frica demiterii din funcție sunt complet eliminate. – ne mărturisește Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.