Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retailerul Xiaomi din Portugalia acceptă plăți în Bitcoin, Ether și alte trei criptomonede

Xiaomi
Xiaomi HyperCharge smartphone

Producătorul chinez de electronice Xiaomi este cea mai recentă companie globală care se implică în industria criptomonedelor, deoarece magazinul său oficial portughez acceptă acum plățile Bitcoin ( BTC ).

Mi Store Portugal, retailerul oficial Xiaomi, a anunțat miercuri pe Facebook că acum permite clienților să achiziționeze dispozitive folosind cinci criptomonede, inclusiv BTC, Ether ( ETH ), Tether ( USDT ), Dash ( DASH ) și simbolul Utrust (UTK).

Potrivit site-ului oficial Mi Store Portugal, clienții pot selecta acum opțiunea de a plăti cu cripto la plată.

Noua opțiune de plată este activată printr-un parteneriat cu Utrust, o platformă europeană de plată pentru tehnologia blockchain. "Xiaomi este al doilea cel mai mare producător de telefoane din lume, iar acum filiala lor locală acceptă Banii de mâine", a declarat miercuri contul oficial al Twitter al Utrust.

Potrivit datelor furnizate de firma globală de analiză a industriei Counterpoint, Xiaomi a depășit gigantul global al smartphone-urilor Apple ca al doilea producător de telefoane mobile din lume în al doilea trimestru al anului 2021.

Mi Store Portugal este singurul comerciant cu amănuntul oficial al produselor certificate Xiaomi din Portugalia, care operează în conformitate cu legislația europeană, notează site-ul companiei. În prezent, firma are șase magazine fizice la nivel național și se află în proces de extindere.

Pedro Maia, director de marketing al Mi Store Portugal, a spus că acțiunea companiei de a accepta plăți criptice se aliniază cu eforturile Xiaomi pentru inovație. „Suntem un brand tehnologic, inovator și perturbator. De aceea vrem mereu să fim cu un pas înainte. Vrem să oferim tuturor fanilor tehnologiei adevărate posibilitatea de a-și cumpăra gadgeturile preferate cu ceea ce este în prezent „cei mai mulți bani tehnologici” ”.

După cum s-a raportat anterior, Portugalia a crescut în mod constant ca țară favorabilă criptomonedelor în ultimii ani, guvernul local percepând taxe zero din tranzacționarea cripto-retail. La începutul acestui an, o firmă locală de comercializare a energiei a început să accepte bitcoin ca plată pentru facturile de energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.