Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţea de 'călăuze' care opera în România, Franţa şi Anglia, anihilată: 17 membrii ai grupării au fost arestaţi

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Şaptesprezece persoane au fost arestate în Marea Britanie, Franţa şi România în cadrul unei anchete asupra unei reţele de traficanţi care operau în special în nordul Franţei pentru a transporta migranţi spre Marea Britanie, a anunţat luni poliţia franceză într-un comunicat, citat de AFP, potrivit agerpres.ro.

Această anchetă "pe fondul traficului de fiinţe umane" a fost demarată în 22 august 2018 ca urmare a unei "succesiuni de interceptări" ale unor şoferi de tiruri de origine română care încercau să traverseze Canalul Mânecii cu "migranţi ascunşi în maşinile lor", a precizat poliţia.

Potrivit anchetei, "sub acoperirea unor societăţi de transport româneşti cu implicarea conducătorilor lor", şoferii "îi transportau pe candidaţii la exil din porturile" de pe litoralul nordic al Franţei, din Belgia şi Olanda.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Sub conducerea justiţiei franceze, "ancheta a început printr-o cooperare internaţională cu sprijinul Europol şi Eurojust".

Potrivit anchetatorilor, "migranţii călătoreau ascunşi în remorcă, în cabina şoferului sau sub paravântul de pe cabină", precum şi în containere dinspre Belgia.

Potrivit acestui mod de operare, "migranţi în număr de peste zece uneori erau 'stocaţi' timp de mai multe ore, alteori chiar zile", înainte de a fi încărcaţi pe o navă pentru un "transport pe cale maritimă până în portul Hull", în Anglia.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

În mai multe rânduri, "intervenţia echipelor de salvare" a fost necesară de a acorda "asistenţă ocupanţilor containerelor aflaţi în pericol".

La 10 iunie, "un şofer rutier experimentat în acest gen de trafic" a fost interceptat în portul francez Dunkerque "în timp ce încerca să strecoare doi migranţi".

În urma anchetei, organizatorul acestei reţele şi nouă dintre complicii săi au fost arestaţi în România, iar alte şase persoane - în Marea Britanie şi în Franţa.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Ancheta a "permis enumerarea a minimum a 259 de tentative de transport ilegal al migranţilor" care s-au soldat prin "167 de succes şi 92 de eşecuri". "141 de migranţi" au fost interceptaţi la frontieră din "cel puţin 327 de migranţi intraţi pe teritoriul britanic".

"Cifra de afaceri a acestei organizaţii infracţionale este estimată la aproape 3,6 milioane de euro".

Indivizii interceptaţi în străinătate urmează să fie remişi autorităţilor franceze în vederea inculpării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.