Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețea de droguri creată la Iași de urmașii lui Pablo Escobar

kanal D
manuela londono meesters

Lovitură de proporţii dată de poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată Iaşi: au prins o columbiană care aducea droguri tocmai la Iaşi. Femeia e originară din Medellin, aceeaşi localitate unde a trăit şi a murit celebrul traficant de droguri Pablo Escobar. Tânăra se asociase cu un iranian şi vindeau ecstasy prin cluburile din Iaşi. Cei doi şi încă un tânăr au fost prinşi în flagrant în momentul când încercau să vândă 400 de pastile ecstasy. Şase tineri au fost arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Poliţiştii suspectează că fata face parte din celebrul cartel cu acelaşi nume Medellin, scrie Ziarul de Iași.

Cartelul Medellin a fost o organziaţie de stupefiante puternică care există şi în prezent, însă pe vremea lui Pablo Escobar, a înregistrat cea mai mare influenţă. În culmea operaţiunilor sale, cartelul Medellin livra tone de cocaină în fiecare săptămână în întreaga lume, generând cam 180 de milioane de dolari zilnic.

După moartea lui Escobar, cartelul şi-a restrâns activitatea, însă notorietatea a rămas până în ziua de astăzi. Aşa că este de înţeles ce fervoare i-a cuprins pe poliţiştii şi procurorii ieşeni de la Crimă Organizată Iaşi atunci când au pus la cale o operaţiune de flagrant în care o columbiană din Medellin, care se numeşte Manuela Londono Meesters şi asociatul său iranian, Castro Al Nimri au căzut în plasa anchetatorilor în timp ce încercau să vândă 400 de comprimate de ecstazy. Alte 100 de comprimate de ecstazy au fost găsite la membrii grupării. Jurnaliştii Ziarul de Iaşi au aflat că Manuela Londono Meesters ar fi fost şefa unui grup de traficanţi, iar iranianul Castro Al Nimri ar fi fost mâna ei dreaptă. De asemenea, tânăra ar fi fost cea care aducea drogurile, însă anchetatorii nu doresc să spună de unde şi nici dacă ea are legătură cu celebrul cartel Medellin. Cei şase membri ai „cartelului” din Iaşi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

„Instanţa admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Flavian Andrei Babciuc, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Paul Ştefan Nicolae Bamboi, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată. Admite propunerea de arestare a inculpatului Sergiu Ionel Ştefan. Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Castro Al Nimri, cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatului Alexandru Macsim. Admite propunerea de arestare preventiva a inculpatei Manuela Londono Meesters, cercetată pentru trafic de droguri de mare risc. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durata de 30 de zile”, se arată pe portalul instanţelor de judecată. „La data de 10 iunie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a şase inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeaşi dată, 10 iunie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au prins în flagrant trei dintre inculpaţi, după ce au comercializat peste 400 de comprimate ecstasy. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada august 2022-iunie 2023, inculpaţii au comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc, consumatorilor de pe raza judeţului Iaşi, inclusiv la petreceri organizate în cluburi, cât şi la evenimente private cu concerte de muzică electronică şi tehno”, au precizat cei de la DIICOT. În urma a patru mandate de percheziţie domiciliare au fost descoperite aproximativ 100 de comprimate ecstasy, cantităţile de aproximativ 20 de grame cocaină şi 50 de grame canabis, cinci cântare electronice de precizie, trei grindere şi sumele de 6.300 lei şi 160 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.