Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţea evazionistă, descoperită de ANAF. Prejudiciu FABULOS adus bugetului

europafm.ro
teanc bani euro

Inspectorii ANAF dau din nou lovitura evazioniştilor! Fiscul a descoperit o rețea evazionistă formată din 29 de operatori economici, din care 8 beneficiari finali ai tranzacțiilor și 21 societãți interpuse în lanțul tranzacțional (4 furnizori intermediari și 17 societãți de tip fantomã. Prejudiciul depășește 25 de milioane de lei.

Citeşte şi: Ministrul de Externe, întâlnire FULGER cu Tăriceanu. Ultimatumul dat de SUA, pe masa discuţiilor

"În urma activitãților de verificare specifice derulate la nivelul structurii antifraudã, s-a conturat suspiciunea rezonabilã cã sunt fictive tranzacțiile comerciale dintre cele 29 de entitãți economice, în calitate de beneficiari și furnizori scriptici, precum și furnizorii de pe lanț, deoarece majoritatea societãților au un comportament fiscal inadecvat, specific firmelor de tip „fantomã”. Aceste firme nu pot proba realitatea achizițiilor, nu dețin bunuri în patrimoniu, nu au depus declarații fiscale sau declarațiile depuse nu reflectã situația de fapt, realã, nu dețin spații de depozitare, nu sunt înregistrate cu personal angajat, nu dețin mijloace de transport și nici contracte de prestãri servicii de transport înregistrate în contabilitate și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale prin înregistrarea unor operațiuni economice fictive și solicitarea de deduceri fiscale. Pe circuit au fost introduse și firme care aveau rol doar de tranzit, beneficiarii finali derulând operațiuni economice fictive a căror aparență de realitate și legalitate era menținută prin înregistrarea în evidența contabilã și plata contravalorii prin circuit bancar. O parte dintre entitãțile furnizoare au fost identificate ca participante la circuite economice frauduloase investigate anterior de cãtre Direcția generalã antifraudã fiscalã.

În cauzã a fost întocmit un act de sesizare, înaintat organelor de urmãrire penalã competente material și teritorial, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței elementelor constitutive ale unor infracțiuni economico-financiare", potrivit unui comunicat al ANAF remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Un afacerist CELEBRU, audiat de procurori după percheziţiile MASIVE din această dimineaţă (surse) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.