Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețeaua pe care DNA și SRI nu o pot sparge, des folosită de politicieni și afaceriști, va permite și apeluri video

reuters
Telegram

Comunicarea prin apeluri video a început să-şi facă simţită prezenţa în cadrul Telegram, pentru început doar sub formă de test, relatează News.ro. Telegram este rețeaua cu cea mai bună criptare a datelor, fiind folosită de politicienii și afaceriștii români tocmai pentru că DNA și SRI nu pot decripta ca să intercepteze conversațiile și convorbirile. De exemplu, în Rusia ea a fost interzisă multă vreme tocmai din acest motiv, al criptării excelente.

La începutul pandemiei, când comunicarea digitală, în scris, audio şi video, a explodat, cei de la Telegram au promis că vor implementa apelurile video cândva în cursul acestui an. Partea video este cel mai mare minus al aplicaţiei care, per ansamblu, oferă o funcţionalitate superioară marelui rival, WhatsApp.

Citește și: EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Acum, Telegram a început să testeze apelurile video, înainte să le lanseze oficial. Însă, după cum se prezintă această facilitate în acest moment, va mai trece ceva timp până când va ajunge suficient de stabilă pentru a fi implementată pentru toţi utilizatorii.

Comunicarea video a fost implementată în versiunea beta de Telegram, care este o aplicaţie separată de cea obişnuită şi care nu este disponibilă în Google Play, ci trebuie descărcată şi instalată separat.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

Interfaţa se aseamănă mult cu cele ale apelurilor video din alte aplicaţii, ceea ce este un lucru bun, deoarece utilizatorii se vor adapta rapid. Există butoane pentru schimbarea camerei, oprirea microfonului sau transmiterea doar a sunetului etc.

Nu lipseşte nici suportul pentru picture-in-picture, care lasă utilizatorul să comunice în scris cu alte persoane sau chiar să folosească alte aplicaţii în timp ce se derulează apelul video.

Citește și: Rareș Bogdan își face praf noii colegi: ‘Nu cred că mai există undeva pe planetă’

Din păcate, lipseşte posibilitatea realizării apelurilor video de grup, în care să fie implicate mai mult de două persoane. Cel mai posibil, aceasta va fi adăugată ulterior.

În stadiul actual, noua facilitate se mişcă destul de greu şi suferă de unele bug-uri, chestiuni de altfel de aşteptat într-o variantă beta.

Citește și: Document. Lovitură pentru Cristian Popescu Piedone! Acțiune în instanță demarată împotriva sa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.