Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţelele de socializare au devenit noii dușmani ai fotbaliștilor: Un club britanic începe boicotul anunțat la nivel mondial

mintmetrics.ro
retele sociale social media

Clubul galez Swansea City, care evoluează în liga a doua engleză de fotbal, a anunţat că va boicota timp de o săptămână reţelele de socializare pentru a trage un semnal de alarmă privind necesitatea combaterii abuzului şi discriminării pe aceste platforme, scrie BBC.

Astfel, toţi jucătorii primei echipe, dar şi cei de la tineret, academie şi componentele echipei feminine, nu vor mai posta nimic începând de vineri seara până vinerea următoare, scrie Agerpres.ro.

Decizia a fost luată după ce au existat pe aceste platforme mesaje rasiste la adresa jucătorilor Jamal Lowe, Ben Cabango şi Yan Dhanda în ultimele două luni.

"Sperăm că această poziţie în cadrul clubului va fi susţinută de toată lumea. Mi se pare uluitor că încă mai vorbim despre abuzuri şi rasism pe reţelele de socializare ", a declarat căpitanul lui Swansea, Matt Grimes.

Pe de altă parte, conducerea clubului s-a adresat conducerilor Twitter şi Facebook pentru a lua cât mai repede măsuri, alături de autorităţile în drept, împotriva utilizatorilor care postează astfel de mesaje.

Anunţul celor de la Swansea, care în prezent este pe locul 4 în Championship şi speră încă la promovarea în Premier League, vine la doar câteva zile după ce căpitanul naţionalei de fotbal a Ţării Galilor, Gareth Bale (Tottenham Hotspur), a declarat că se va alătura boicotului reţelelor de socializare dacă nu se va face nimic pentru combaterea ''abuzului toxic'' existent pe toate platformele.

Bale a făcut declaraţia la finele lui martie, în contextul în care Ben Cabango şi Rabbi Matondo, coechipierii săi de la prima reprezentativă, au fost abuzaţi rasial pe Instagram la finalul meciului dintre Ţara Galilor şi Mexic, amical câştigat cu 1-0 de ''dragoni''.

''Ceva trebuie să se întâmple. Cred că toată lumea ar trebui să se unească şi să anunţe boicotarea reţelelor de socializare, nu doar una sau două persoane. Ar fi indicată o campanie cu oameni influenţi din fotbal şi din alte domenii, eu m-aş alătura, asta poate ar ajuta'', a spus atunci Bale.

Facebook, proprietarul reţelei de socializare Instagram, anunţa la acel moment închiderea conturilor utilizatorilor care au proferat insulte rasiste împotriva a doi jucători ai echipei de fotbal a Ţării Galilor, Rabbi Matondo şi Ben Cabango.

Aşa cum se ştie, fostul mare atacant francez Thierry Henry a anunţat şi el că se va retrage de pe reţelele de socializare şi a cerut ca acestea să fie reglementate.

Campionul mondial (1998) şi european (2000) nu va reveni asupra deciziei "cât timp persoanele responsabile cu aceste reţele nu vor aplica măsuri pentru a-şi reglementa platforma cu aceeaşi ferocitate cu care procedează pentru protejarea drepturilor de autor".

"Volumul considerabil de rasism, intimidare şi tortură mentală care rezultă de aici pentru indivizi este prea toxic pentru a fi ignorat. Este mult prea uşor să creezi un cont, să-l foloseşti pentru a intimida şi a hărţui fără consecinţe şi să rămâi anonim. Până când asta nu se va schimba, îmi voi dezactiva conturile de pe toate platformele de socializare. Sper că acest lucru se va întâmpla în curând", afirma Henry.

Fostul atacant, în vârstă de 43 de ani, a demisionat la sfârşitul lui februarie din postul de antrenor al echipei canadiene Montreal Impact.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.