Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţeta de la Scrooge McDuck deţine noul record: Cât costă cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

business 24
alimente obezitate burger cartofi prajiti

O porţie de cartofi prăjiţi la restaurantul Serendipity3, din New York, costă o avere. Mai exact, 200 de dolari, aproximativ 170 de euro, asta pentru că sunt pregătiţi cu ingrediente precum trufe şi şampanie.

Reţeta de la Scrooge McDuck deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor Guinness, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume.

Nu este prima realizare a restaurantului, care se poate lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.

Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi. Pentru a o sărbători în mod corespunzător, bucătarii Joe Calderone şi Frederick Schoen-Kiewert au început să lucreze şi au copt cartofii prăjiţi pentru Guinness.

Reţeta este un triumf al luxului: cartofii (Chipperbeck de cea mai bună calitate) sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.

Nu se foloseşte ketchup banal pentru „Crème de la Crème Pomme Frites”. Se foloseşgte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elveţiană.

Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.

„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi, „Crème de la Crème Pommes Frites”, şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat directorul creativ al Serendipity3, bucătarul-şef Joe Calderone.

Restaurantul a acumulat deja zece premii, inclusiv cele mai scumpe milkshake-uri, sandviş-uri şi deserturi. Este, de asemenea, renumit pentru „Frrrozen Hot Chocolate”, un fel de ciocolată caldă cu gheaţă considerată fel de mâncare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.