Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reţinere după protestele din Bucureşti - Bărbatul care s-a bătut cu jandarmii a fost propus pentru arestare/ VIDEO

protestatar

Bărbatul care a agresat, luni, un jandarm în Piaţa Universităţii, în timpul protestelor împotriva restricţiilor impuse de Guvern în contextul pandemiei COVID-19, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii au început urmărirea penală pe numele unui bărbat pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj.

"Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de o persoană pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 şi 4 C.pen. rap. la art. 193 alin.2 C.pen. şi 253 alin.1 C.pen.

În cuprinsul ordonanței s-a reținut pe scurt:

La data de 29.03.2021, în jurul orei 17:10, inculpatul, în timp ce participa la protestul organizat împotriva măsurilor adoptate de Guvern, în Piața Universității, pe fondul refuzului de a respecta normele de protecție şi de a se legitima, s-a opus conducerii la sediul secției de politie şi a exercitat violențe împotriva unei persoanei vătămate, jandarm aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 1-2 zile de îngrijiri mediale şi a provocat distrugerea căştii tip hands-free aferentă stației de emisie recepție şi a ochelarilor, care aparţineau unei alte persoanei vătămate.

Inculpatul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, iar prin referatul procurorului din data de 30.03.2021 s-a propus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile, care a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăți de la Judecătoria Sectorului 1 București", transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.