Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retragerea unui idol: Dirk Kuyt își agață ghetele în cui după o carieră impresionantă

www.gsp.ro
Dirk Kuyt

Revenit în Olanda pentru a fi campion cu Feyenoord, Dirk Kuyt a pus stop carierei. Va împlini 37 de ani pe 22 iulie. Va rămâne în conducerea clubului.

Și-a împlinit ultimul vis și s-a oprit. La aproape 37 de ani, Dirk Kuyt voia să fie campion cu Feyenoord, echipa sa de suflet. De aceea a renunțat la Fenerbahce și s-a întors în Olanda în 2015.

Nu a reușit din primul sezon să-și atingă ținta, dar a cucerit trofeul dorit la a doua încercare. I-a oferit al 15-lea titlu echipei din Rotterdam, la 18 ani de la precedenta victorie în Eredivisie.

Duminică, marele atacant batav, căpitanul lui Feyenoord și favoritul publicului pe "De Kuip", a devenit campion, încheind sezonul cu un hat-trick decisiv la 3-1 cu Heracles. Ce-ar mai fi putut câștiga pe gazon la vârsta lui? Două zile i-au fost suficiente pentru a se decide, anunță gsp.ro.

Citește și: Real Madrid e aproape campioană în Spania după victoria din restanța cu Celta - VIDEO

Ieri dimineață, i-a anunțat pe antrenorul Van Bronckhorst și pe directorul tehnic Martin van Geel. "Mă retrag. E o hotărâre teribilă, dar întotdeauna am simțit clipa deciziilor importante și am acționat. Așa se întâmplă și acum", le-a spus Dirk.

Kuyt nu ar fi putut părăsi Rotterdam. Va rămâne la club, mai întâi ca asistent al directorului tehnic Martin van Geel, urmând să-l înlocuiască pe acesta în viitorul apropiat. "La început se va pregăti, va studia, va face cursuri de management sportiv, iar Van Geel îi va fi mentor în această perioadă", a anunțat Feyenoord.

Van Geel e fericit că "la un moment dat, îi voi ceda locul lui Dirk. Îi suntem recunoscători pentru cum s-a dăruit clubului nostru în ultimii doi ani. Cu pasiune, atitudine, profesionalism, Kuyt a împins echipa mult înainte"

Ieri, la Museum Rotterdam, a fost dezvăluită statuia lui Giovanni van Bronckhorst, antrenorul care a cucerit al 15-lea titlu cu Feyenoord. Dar fanii "Mândriei Sudului" (De Trots van Zuid) vor acum să i se ridice o statuie și lui Dirk Kuyt: "El e cel care merită cu adevărat". Și, foarte probabil, se va întâmpla în curând, tot la Museum Rotterdam.

104 selecțiia adunat Kuyt la "naționala" Olandei, pentru care a marcat 24 de goluri; a jucat finala CM în 2010

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.