Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Retrăim momentele de dinaintea celui de al Doilea Război Mondial? Director FBI: 'Antisemitismul atinge niveluri istorice'

FBI

Retrăim momentele de dinaintea celui de al Doilea Război Mondial? Director FBI: 'Antisemitismul atinge niveluri istorice'

Antisemitismul din SUA atinge „niveluri istorice” în urma violențelor din Israel și Gaza, a avertizat directorul FBI Christopher Wray, informează Rador Radio România.

În cadrul unui discurs de marți în faţa unei comisii a Senatului, Wray a spus că 60% din toate crimele motivate de ură religioase au vizat evrei.

El a adăugat că probabil că cifra a crescut pe fondul furiei cauzate de violențele în curs din Gaza. Alte țări, inclusiv Marea Britanie și Franța, au avertizat, de asemenea, cu privire la o creștere majoră recentă a incidentelor antisemite.

Context

Izbucnirile de antisemitism au fost adesea vestigii ale unor societăți aflate în necazuri profunde și au prevestit că extremismul și violența sunt iminente, relatează CNN într-o analiză.

Așadar, valul de ură globală îndreptat împotriva evreilor – intensificat de răspunsul nediscriminatoriu al Israelului din Gaza la crimele teroriste îngrozitoare ale civililor israelieni de la Hamas, pe 7 octombrie – nu ar trebui privit doar ca o reacție la prăbușirea din nou a Orientului Mijlociu în război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.