Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reușită uriașă a soției lui Victor Ponta: Daciana Sârbu i-a convins pe eurodeputați

Daciana Sârbu

Raportul eurodeputatei Daciana Sârbu privind implementarea celui de-al 7-lea Program de Acţiune pentru Mediu al Uniunii Europene a fost adoptat marţi cu majoritate de voturi de Parlamentul European reunit în plen la Strasbourg.

Deşi s-au înregistrat progrese în unele domenii, se menţine un decalaj mare între planuri şi rezultate, în ce priveşte politicile de mediu ale Uniunii Europene, a subliniat Daciana Sârbu în timpul dezbaterii raportului. Ea a cerut Comisiei Europene să propună un nou program post-2020, cu obiective mai clar definite, dublate de mai multă transparenţă, responsabilitate şi ambiţie, pentru o mai bună protejare a sănătăţii oamenilor şi a mediului.

Citește și: Lovitură de teatru! Soția lui Petre Roman, încurcată cu un cămătar! Cum s-a ajuns aici

''Dacă s-ar aplica pe deplin, Programul de Acţiune pentru Mediu al UE ar aduce îmbunătăţiri considerabile la nivelul mediului, sănătăţii şi calităţii vieţii, însă "există o prăpastie uriaşă între aşteptările de la acest Program şi rezultatele concrete pe care le produce", a afirmat Daciana Sârbu, citată într-un comunicat de presă al Delegaţiei europarlamentarilor PSD.

Legislaţia de mediu a UE are un impact pozitiv în domenii precum eficienţa utilizării resurselor, însă în alte zone implementarea sa e foarte slabă, a punctat Daciana Sârbu, oferind ca exemple negative performanţele în domeniul protejării capitalului natural sau în combaterea unor ameninţări de mediu la adresa sănătăţii - precum faptul că "emisiile constant ridicate provenite de la transportul rutier obligă milioane de oameni să respire aer poluat".

Citește și: Se întâmplă în România! Cine este femeia care poartă în buletin numele Miss America

"Decidenţii de la toate nivelurile trebuie să-şi asume acţiunile necesare pentru a proteja sănătatea oamenilor şi a mediului", consideră eurodeputata, care este vicepreşedintă a Comisiei de Mediu din Parlamentul European.

Ea s-a referit şi la nevoia adaptării politicilor agricole la obiectivele de mediu, pe care o consideră "esenţială atât pentru protejarea mediului, cât şi pentru securitatea viitoare a resurselor alimentare".

Citește și: Atenție! Se schimbă cardurile de sănătate! Cum puteți intra în posesia lor

Al 7-lea Program de Acţiune pentru Mediu al Uniunii Europene cuprinde obiectivele şi politicile în domeniul mediului adoptate de Parlamentul European şi Consiliu pentru perioada 2013-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.