Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a Comitetului interministerial pentru Centenar, la Palatul Victoria

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

O nouă reuniune a Comitetului interministerial pentru Centenar s-a desfăşurat, luni, la Palatul Victoria. Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul reuniunii a fost prezentată o notă de informare privind proiectul de Ordin al ministrului Culturii pentru aprobarea Ghidului privind procedura de selecţie a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi a Primului Război Mondial, formulate şi asumate de entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, organizarea şi funcţionarea comisiilor, precum şi procedura de soluţionare a contestaţiilor, conform Agerpres.

Sursa citată precizează că în Ghid se regăsesc informaţii privind "criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor şi ale proiectelor, organizarea şi funcţionarea comisiilor, modalitatea de analiză şi selecţie, de soluţionare a contestaţiilor, precum şi detalii privind organizarea sesiunii de selecţie". "Facem precizarea că pentru această sesiune a fost propusă alocarea sumei de 50 de milioane de lei pentru persoanele juridice de drept privat fără scop patrimonial, din suma totală de 150.000.000 lei aflată la dispoziţia MCIN pentru manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului României (1918 - 2018) şi a Primului Război Mondial, suma maximă aferentă unui proiect, care poate fi solicitată, fiind în cuantum de 5 milioane de lei. Reamintim că în data de 21 martie 2018, Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă prin care s-a creat cadrul legal pentru buna desfăşurare a proiectelor şi manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri", se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că, de asemenea, pentru a elimina eventualele neclarităţi cu privire la categoriile de beneficiari, s-a introdus prin actul normativ menţionat şi posibilitatea legală pentru finanţarea proiectelor derulate de către organisme neguvernamentale. "Considerăm importantă implicarea acestora şi asigurarea unei competiţii libere şi transparente pentru întreaga societate", se subliniază în comunicat.

Tot în cadrul şedinţei Comitetului Interministerial de luni au fost supuse spre aprobare, în baza OG 5/2017, lista de manifestări, acţiuni şi proiecte cu anvergură regională/judeţeană/locală, lista de manifestări, acţiuni şi proiecte cu anvergură naţională / internaţională pentru care au fost solicitate instituţiilor publice clarificări suplimentare, potrivit informării prezentate de ministrul culturii şi identităţii naţionale în şedinţa Comitetului Interministerial din data de 23 martie, precum şi lista de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial cu anvergură naţională / internaţională, proiecte înregistrate la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ulterior datei de 23 martie.

Pe ordinea de zi a Comitetului Interministerial pentru Centenar au mai fost şi informări cu privire la stadiul/evoluţia proiectelor referitoare la Monumentele Marii Uniri, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.