Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene: Kievul a denunțat un 'atac premeditat'

rusia ucraina

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgenţă privind escaladarea militară petrecută duminică între Ucraina şi Rusia, care a arestat trei nave ucrainene în strâmtoarea Kerci, potrivit unor diplomaţi citaţi de AFP, scrie Agerpres.

Reuniunea a fost solicitată atât de Rusia cât şi de Ucraina, potrivit aceloraşi surse. Moscova a cerut ca reuniunea să aibă loc la ora 11.00 (16.00 GMT), a declarat un diplomat pentru AFP.

Kievul a denunţat "un act nebunesc al Rusiei împotriva Ucrainei", dând asigurări că "atacul a fost premeditat". Moscova a confirmat arestarea navelor şi faptul că a făcut uz de armament, acuzând vasele ucrainene "de efectuarea unor acţiuni ilegale în apele teritoriale ruse".

Citeste si AVERTIZARE Ne așteaptă cea mai grea iarnă din ultimii 8 ani! Un ciclon polar aduce fenomene extreme

Confruntarea s-a soldat cu trei răniţi în rândul ucrainenilor, potrivit Moscovei, în timp ce armata ucraineană avansează un bilanţ de şase răniţi. Strâmtoarea Kerci, singura cale maritimă între Marea Neagră şi Marea Azov, reprezintă o axă strategică de primă importanţă atât pentru Rusia, cât şi pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.