Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune 'informală' Hollande-Merkel-Obama-Cameron-Renzi

ue

Preşedinţii american şi francez, Barack Obama şi François Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi premierii britanic şi italian, David Cameron şi Matteo Renzi, vor participa luni, la Hanovra (Germania), la o 'reuniune informală', a anunţat miercuri Palatul Elysée, relatează AFP.

Liderii vor evoca 'subiecte internaţionale importante', a precizat preşedinţia franceză, potrivit unui comunicat. O purtătoare de cuvânt a guvernului german, Christiane Wirtz, a precizat că această întrevedere este organizată la 'invitaţia cancelarului' pentru a discuta 'numeroase probleme de politică internaţională', fără a evoca însă o agendă precisă a întrevederilor. Situaţia din Siria, Libia şi problema migranţilor se vor afla în atenţia participanţilor. Acest format de întrevedere nu este 'o premieră', a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Hanovra găzduieşte un mare salon industrial, unde este aşteptat duminică şi preşedintele american, Barack Obama. Angela Merkel a declarat luna trecută că speră ca acest eveniment să contribuie la avansarea negocierilor, în curs din 2013, privind un acord de liber schimb între UE şi SUA, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.