Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune de urgență a NATO în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu! Radu Tudor: 'România nu va juca un rol marginal'

militari armata nato

Jurnalistul Radu Tudor a explicat, la Antena 3, că reuniunea de urgență a NATO, rezultată ca urmare a tensiunilor din Orientul Mijlociu, implică trei dimensiuni pentru România, oferindu-i țării noastre un rol important în procesul decizional, și nu unul marginal.

„Sunt trei repere de interes pentru România: ca stat membru NATO, evident trebuie să ne coordonăm mișcările cu restul aliaților. În cel de-al doilea rând, România face parte din misiunea NATO de pregătire a forțelor irakiene, încă de la înlăturarea regimul Saddam Hussein, iar trei, România prin decizia Parlamentului sprijină direct și nemijlocit Coaliția anti-ISIS. Din această perspectivă, cele trei coordonate, ne determină să credem că România nu va juca un rol marginal, ci dimpotrivă. În plus, este legendară aș spune, competența Serviciilor Române de Informații pe zona Orientului Mijloc.

Citește și: Un vatman ajunge la limita răbdării: împinge un șofer cu BMW de pe șinele de tramvai / VIDEO

„În privința bazei de la Deveselu, fiind vorba de o bază aflată sub comanda Alianței Nord-Atlantice, România nu are nimic direct în a decide sau a face pe plan național, ci trebuie pur și simplu o decizie a celor 29 de aliați în legătură cu întărirea acestei baze, a securității ei, a elementelor de care dispune de sprijin”, precizează Radu Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.