Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniunea informală a directorilor generali pentru afaceri consulare, la Bucureşti: a fost subliniată utilitatea cooperării în domeniu

MAE

Reuniunea informală a directorilor generali pentru afaceri consulare din statele membre UE a avut loc, miercuri şi joi, la Bucureşti, în contextul exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)  lucrările reuniunii desfăşurate la Bucureşti, la sediul Băncii Naţionale a României, au fost deschise de secretarul general al MAE, Laura Elena Chiorean, şi de directorul general al Departamentului Consular.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Ambii oficiali au subliniat utilitatea cooperării consulare a statelor membre, în special în zonele de risc.

Tema principală a reuniunii a fost gestionarea situaţiilor de criză consulară şi cooperarea între statele membre în vederea asistenţei consulare pentru cetăţenii Uniunii Europene aflaţi în state terţe, respectiv mecanismele de burden-sharing menite să faciliteze accesul acestora la asistenţă şi protecţie consulară, inclusiv în zone în care ţările lor nu sunt reprezentate la nivel diplomatic şi consular, dar şi posibilităţile de sprijin reciproc cu state care au viziuni similare, în special în zone geografice greu accesibile, precizează MAE.

De altfel, subiectele de discuţie sunt prezente constant pe agenda de dezbateri a Grupului de lucru privind afacerile consulare (COCON) al Consiliului Uniunii Europene.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

O altă temă centrală a discuţiilor, arată sursa citată, s-a axat pe uniformizarea instrumentelor şi a platformelor de lucru care să asigure, la nivel consular, o cooperare extinsă în managementul situaţiilor de criză consulară, între statele membre.

Alături de delegaţiile statelor membre au participat şi reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Serviciului European de Acţiune Externă, precum şi oficiali ai Statelor Unite ale Americii şi Canadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.