Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuters: Vânzările cu amănuntul din SUA cresc, stimulând economia şi ţinând departe recesiunea

recesiune grafic

Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste aşteptări în luna august, iar cheltuielile solide ale consumatorilor ar trebui să susțină în continuare un ritm moderat de creștere economică şi să ţină la distanţă o eventuală recesiune, transmite Reuters vineri, potrivit MEDIAFAX.

Raportul de la Departamentul pentru Comerț de vineri ar putea calma îngrijorările pieței financiare asupra unei recesiuni, care au fost alimentate de aşa numitul război comerical dintre Statele Unite și China și de încetinirea creșterii economiei globale.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Totuși, Rezerva Federală ar trebui să reducă din nou ratele dobânzilor miercurea viitoare pentru a bloca o parte din loviturile din războiul comercial asupra celei mai lungi expansiuni economice.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută că nu se așteaptă la o recesiune, dar a reiterat că Banca Centrală a Statelor Unite va continua să acționeze „după caz” pentru a menține expansiunea economică, acum în cel de-al 11-lea an. Fed a redus costurile împrumuturilor în iulie pentru prima dată din 2008.

„Vântul recesiunii nu se apropie de țărm odată ce consumatorul continuă să cumpere cu entuziasm”, a declarat economistul Chris Rupkey. „Este puțin probabil ca oficialii Fed să reducă nivelul ratelor deoarece încearcă să gestioneze riscurile cu care economia se confruntă acționând din timp, în loc să aştepte până va fi prea târziu.”

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,4% luna trecută, prin avansul înregistrat în domeniul auto, în construcţii, asistență medicală și hobby-uri. Informaţiile pentru luna august au fost revizuite ușor pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,8% în loc de 0,7%, așa cum s-a raportat anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.