Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reveniri în funcții ale prefecților USR, îndepărtați de Florin Cîțu: Anunțul deputatului Bogdan Rodeanu

Mediafax
USR

Deputatul USR Bogdan Rodeanu anticipează noi reveniri în funcții ale prefecților sprijiniți de partidul pe care îl reprezintă. După ce prefectul de Galați a fost repus în funcție în urma unei decizii a instanței, Rodeanu susține că toți prefecții USR au fost îndepărtați abuziv, anunță Mediafax.

Deputatul gălățean dă vina pe Florin Cîțu care era premier în momentul înlăturării prefecților și subprefecților USR. Bogdan Rodeanu mai spune că toți reprezentanții USR au fost îndepărtați abuziv, anticipând astfel decizii asemănătoare celei de la Galați.

„Curtea de Apel Galați a sancționat legal modul de aplicare a deciziilor fostului premier Cîțu. Atunci când îți dorești cu tot dinadinsul parteneriatul cu PSD, nici legea nu prea mai are importanță. Aceasta pare să fie filozofia prolific-politică a Președintelui PNL și a resuscitării USL-ului. Pentru că, altfel, nu ne putem explica îndepărtarea abuzivă a prefectului județului Galați, dar și a tuturor prefecților și subprefecților USR din toată țara. Intempestiv și fără proceduri legale realizate”, a anunțat Bogdan Rodeanu.

În cazul prefectului de Galați decizia nu este definitivă.

„Pentru a-i demonstra că nimeni nu e deasupra legii, nici măcar președintele PNL, Justiția l-a repus pe domnul Gabriel Panaitescu în funcție suspendând HG-ul inițiat de Cîțu. Decizia Curtii de Apel va rămâne valabilă, până la recursul de la Înalta Curte. Avem încredere că, și acolo, vor fi luate decizii juste, imparțiale și în spiritul legii”, mai spune Rodeanu.

Miercuri, Guvernul l-a repus în funcția de prefect al județului Galați pe Gabriel Panaitescu, susținut de USR, după ce Curtea de Apel a dispus acest lucru.

„La Galați a fost numit domnul Panaitescu Gabriel Aurelian. Guvernul României respectă deciziile instanțelor românești”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Curtea de Apel Galați a suspendat Hotărârea Guvernului prin care fostul prefect al județului Galați Gabriel Panaitescu a fost suspendat din funcție.

În luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare, Panaitescu a fost eliberat din funcţie, însă a atacat HG în contencios administrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.