Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revin 'colindătorii' pandemiei: Încă supărat că s-au ridicat restricțiile, Octavian Jurma anunță primele cazuri de infectare în România cu o tulpină nouă

Facebook
octavian jurma

Octavian Jurma afirmă, miercuri seară, că avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron, care este mai infecţioasă decât precedentele. „Deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termina cu omenirea în general şi România în particular”, afirmă cercetătorul.

„Din păcate, săptămâna această am primit o veste proastă pe care sperăm să nu o auzim până în toamnă. Avem confirmate în România primele 3 cazuri de infectare cu versiunea BA.5 a variantei Omicron. Dobândirea dominanţei faţă de BA2 este doar o chestiune de timp acum. Iată că, deşi noi am luat decizia politică să terminăm cu pandemia, pandemia nu a luat decizia de a termină cu omenirea în general şi România în particular”, a scris Octavian Jurma, miercuri seară, pe Facebook, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, în doar câteva luni pandemia de COVID-19 a produs zeci de noi variante.

”În ultmele 60 de zile, BA.1 a fost probabil complet dislocat de BA.1.1 şi BA.2, iar BA.2 reprezintă doar 64% din cazurile de omicron secvenţiate. Diferenţa de 30% provine din alte versiuni dintre care BA.2.9 are o pondere de peste 10%”, a mai scris Jurma.

Acesta precizează că BA.5 este cea mai infecţioasă dintre cele 3 versiuni (BA4, BA5 şi BA2.12.1) care concurează pentru supremaţie în valul 6

”Este destul de probabil că valul de toamna să fie produs de una din aceste variante sau chiar de o combinaţie a lor cum a fost cazul valului 5 (în care am avut BA1 şi BA2 în succesiune rapidă). Imunitatea faţă de BA4 şi BA5 după infecţia cu versiunile precedente este foarte scăzută. Aceasta înseamnă că populaţia nevaccinată va fi foarte vulnerabilă la infecţie şi totul va depinde în valul 6 de cât de severă va fi boală produsă”, a mai scris Jurma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.