Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista Forbes: Artistul american Michael Jackson rămâne lider în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă

infomusic.ro
michael jackson

Michael Jackson a ocupat, pentru al șaptelea an consecutiv, prima poziţie în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă, cu venituri de 60 de milioane de dolari în ultimele 12 luni, au anunţat editorii revistei Forbes, citați de Smart Radio, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios

Artistul american a decedat în 2009, din cauza unei supradoze de medicamente, la vârsta de 50 de ani, dar numele lui continuă să genereze încasări semnificative. În ultimele 12 luni, mare parte din încasări au provenit din achiziția de către Sony a acțiunilor pe care le deținea în EMI Music Publishing - tranzacție care s-a ridicat la 287 de milioane de dolari.

Moștenirea lui Michael Jackson a continuat să genereze venituri în pofida controverselor stârnite de producţia HBO "Leaving Neverland", lansată anul acesta și care prezintă mărturiile a doi bărbaţi ce susţin că, atunci când erau copii, au fost abuzaţi sexual de cântăreţul Michael Jackson. Filmul, care a avut premiera la zece ani de la decesul starului, a fost criticat de familia lui Jackson şi a stârnit noi întrebări privind moştenirea sa muzicală.

Pe locul al doilea în acest top realizat de editorii revistei Forbes se menține Elvis Presley, decedat pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, cu venituri de 39 de milioane de dolari în ultimul an.

Citește și: Ultimă oră! Ajutoare de urgență aprobate de Guvernul Dăncilă! Cine va beneficia de bani

Locul al treilea i-a revenit creatorului american de benzi desenate Charles Schulz, decedat în 2000, care a generat în ultimele 12 luni venituri de 38 de milioane de dolari.

Poziția a patra este ocupată de jucătorul de golf profesionist american Arnold Palmer, decedat în 2016, la vârsta de 87 de ani, cu 30 de milioane de dolari.

Cântăreţul jamaican Bob Marley se află pe locul al cincilea, cu venituri de 20 de milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă este completat, în ordine, de scriitorul Theodor Geisel (Dr. Seuss - 19 milioane de dolari), cântărețul John Lennon (14 milioane de dolari), actriţa Marilyn Monroe (13 milioane de dolari), cântărețul Prince (12 milioane de dolari) și rapperul Nipsey Hussle (11 milioane de dolari).

Editorii revistei Forbes ţin cont în realizarea acestui top de încasările generate de o vedetă decedată, care a "câştigat" cel puţin 6 milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Citește și: Stenograme incendiare! Execuția încercată de o femeie ‘cablată’ la DNA: Dați-i dumneavoastră plicul ăsta

Forbes a realizat topul în urma discuţiilor cu administratorii moştenirilor lăsate de vedete, cu avocaţi şi administratori ai licenţelor deţinute de celebrităţi şi a analizării veniturilor obţinute în perioada octombrie 2018 - octombrie 2019.

Piesele unor vedete din acest top se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici: http://www.smartradio.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.