Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revista Time a decis să acorde Titlul 'Personalitatea Anului 2017' celor care au făcut dezvăluiri în legătură cu hărţuirile sexuale

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Revista americană Time a atribuit miercuri titlul de ''Personalitatea Anului 2017'' celor care au ''rupt tăcerea'' în legătură cu hărţuirile sexuale, transmit Reuters, AFP şi DPA. Toţi cei care au ''rupt tăcerea'' şi au vorbit despre hărţuirea sexuală - primele femei care au dezvăluit cazul Weinstein şi mişcarea socială ce a vizat creşterea conştientizării privind agresiunile şi hărţuirile sexuale, ilustrată pe social media prin hashtagul #Metoo - au fost desemnaţi de publicaţia americană ''Personalitatea Anului 2017'', conform Agerpres.

''Aceasta este schimbarea socială cea mai rapidă pe care am văzut-o, de decenii, şi a început prin acte individuale de curaj din partea a sute de femei - şi a unor bărbaţi, de asemenea - care şi-au spus propriile poveşti'', a argumentat redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal, la emisiunea "Today" a postului al NBC, citat de Reuters.

Această distincţie reflectă magnitudinea mişcării care a zguduit Statele Unite şi a rezonat în întreaga lume, cu #Balancetonporc în Franţa sau #YoTambien în Spania, de la primele acuzaţii publicate la începutul lunii octombrie de New York Times şi New Yorker împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, cândva atotputernic la Hollywood, comentează AFP. De atunci, scrie AFP, nu trece o zi fără ca o personalitate de prim plan să nu fie acuzată de hărţuire sau abuz sexual. Mulţi au fost concediaţi sau suspendaţi. Bărbaţi cu influenţă în domenii ca divertisment, mass-media, cultură şi politică sunt în prima linie, dar victimele vin din toate sectoarele, a subliniat Time.

După actriţele Ashley Judd, Rose McGowan şi Angelina Jolie, mai mult de 100 de femei l-au acuzat pe producătorul de 65 de ani de abuz sexual, mergând până la hărţuire sau viol. Aceste dezvăluiri incriminatoare la adresa cineastului au determinat milioane de femei să folosească reţelele sociale pentru a-şi împărtăşi poveştile despre abuz sexual la locul de muncă şi în alte circumstanţe.

Weinstein a dezminţit acuzaţiile, prin intermediul avocaţilor săi, şi nu face deocamdată obiectul niciunei inculpări, chiar dacă au fost deschise anchete în New York, Los Angeles şi Londra.

Anunţarea premiului miercuri dimineaţă coincide cu publicarea de către New York Times a unei investigaţii majore asupra complicităţilor multiple care au permis producătorului să continue acest comportament ani de zile, semnalează AFP. Preşedintele american, Donald Trump, care a fost desemnat ''Personalitatea Anului'' în 2016, este al doilea în acest clasament de prestigiu anunţat miercuri. Locul al treilea este ocupat de preşedintele chinez, Xi Jinping.

Printre personalităţile nominalizate să primească acest titlu în 2017 au fost liderul de la Casa Albă, Donald Trump, politiciana americană Hillary Clinton, preşedintele rus, Vladimir Putin, cântăreaţa Beyonce şi fundaţul Ligii Naţionale de Fotbal American (NFL) Colin Kaepernick, scrie DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.