Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revitalizarea cooperării regionale la Marea Neagră, printre temele discutate de George Ciamba cu oficiali bulgari

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a avut, vineri, o serie de întrevederi bilaterale cu Emilia Kraleva - vice-ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria şi cu Denitsa Zheleva - consilier pentru politica externă al premierului Bulgariei, în marja celei de-a cincea Reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt dintre România şi Republica Bulgaria, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în întrevederile cu Emilia Kraleva şi Denitsa Zheleva, Ciamba "a salutat parteneriatul strâns dintre România şi Bulgaria, în contextul în care anul acesta se împlinesc 140 de ani de relaţii bilaterale".

"Legătura româno-bulgară este construită pe un fundament durabil: state vecine, membre UE şi NATO. Oficialul român a transmis că este absolut necesară intensificarea şi diversificarea colaborării dintre cele două ţări", arată MAE.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Ministrul delegat a adus în atenţia celor doi oficiali bulgari şi priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene.

Potrivit MAE, revitalizarea cooperării regionale la Marea Neagră reprezintă un punct important pe agendă, iar oficialul român a menţionat părţii bulgare că ţara noastră contează pe sprijinul autorităţilor de la Sofia pentru promovarea acestui obiectiv pe agenda UE.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

George Ciamba a mai discutat cu demnitarii bulgari şi despre rolul României în consolidarea relaţiilor UE-OCEMN şi în revitalizarea Sinergiei Mării Negre, ca dimensiuni complementare în abordarea noastră faţă de Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.