Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ anti-Tăriceanu în ALDE: Ne obligă să îi reproducem discursul anti-Justiție!

contraversao.com
revolta

Scandalul e imens în Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). Tot mai mulți parlamentari ai formațiunii se răscoală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu și împotriva retoricii sale anti-Justiție. E vorba în principal de parlamentari și lideri ai ALDE apropiați de fostul PC (PC care a fuzionat cu PLR și a rezultat ALDE). Partizanii lui Tăriceanu susțin însă că ar fi vorba de revolta unor oameni care nu se mai regăsesc pe listele pentru parlamentare.

Vezi și: ALDE la un pas de implozie. Război total cu cuțitele pe masă/ surse

Mesajul transmis presei este semnat de lideri ai ALDE la cel mai înalt nivel. Iată scrisoarea semnată de senatorul Vasile Nistor, Copreședinte executiv al ALDE și deputații Aurelian Ionescu și Cătălin Drăgușanu, președinți al filialelor județene din Ialomița, respectiv Neamț:

”În contextul actual, în care instituţiile ce înfăptuiesc actul de justiţie în România sunt atacate din toate straturile sferei politice, potrivit unui demers regizat în cele mai mici detalii, cu scopul compromiterii magistraţilor şi organelor de anchetă, este nevoie ca Legislativul naţional să reacţioneze în termeni fără echivoc. Parlamentul, ca putere în Stat, are obligaţia legitimă de a apăra integritatea unei alte puteri în Stat – Justiţia, pentru a asigura echilibrul şi funcţionalitatea necesare democraţiei spre consolidarea ţării.

Dacă în cele mai de răsunet cauze penale în care au fost implicaţi demnitari, Parlamentul a ales să aducă atingere caracterului „unic, imparţial şi egal pentru toţi” al justiţiei definit în Constituţie, prin votul dat pe problema imunităţilor, este de datoria senatorilor şi deputaţilor fără dosare pe rolul instanţelor să îşi asume responsabilitatea unui semnal de susţinere a structurilor jurisdicţionale.

Vezi și: DEZVĂLUIRI: O nouă castă conducătoarea? 22.000 de 'sorosiști' pe funcții în România (presa)

Vezi și: Scheleții din dulapul Alinei Gorghiu: Dezvăluiri șocante

Până în momentul de faţă, din păcate, unii parlamentari din ALDE, în frunte cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au susţinut, diferitele grupuri de politicieni care duc bătălii aprige cu justiţia în mediul public şi mai puţin public. Filialele teritoriale ALDE sunt obligate să preia mesajele anti-justiţie ale domnului Tăriceanu şi să le reproducă în cadrul conferinţelor de presă locale, mesajul distructiv fiind astfel propagat în rândul tuturor cetăţenilor. Se nasc întrebări  grele legate de legitimitatea acestor mesaje, care generează îndoială şi neîncrederea în puterea Justiţiei. Însăşi independenţa justiţiei este atacată, rolul acesteia de a împiedica abuzurile din partea celorlalte puteri fiind slăbit.

Partidul ALDE nu ar  trebui să fie un duşman al justiţiei, aşa cum s-a conturat în optica generală din cauza anumitor lideri ce încearcă să se pună la adăpost de rigorile legii prin tentative de victimizare în faţa electoratului şi a societăţii civile în preajma alegerilor sau a finalizării dosarelor de corupţie ai căror actori principali sunt.

Un celebru lanț de magazine PUNE LACĂTUL și dispare din România - FOTO

Cu toate că sunt supuşi la presiuni din preşedintelui Tăriceanu şi a altor lideri din conducerea centrală a partidului, membrii majoritari ai ALDE, cei fără probleme penale, susţin derularea nepărtinitoare a actului de justiţie la nivelul Parchetelor, Parchetului General şi instanţelor judecătoreşti şi în special, a acţiunilor organelor de anchetă aflate sub coordonarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, ca unică soluţie de păstrare a echilibrului între instituţiile statului, în raport cu cerinţele de integritate şi reprezentare din sistemul politico – administrativ românesc.”, se afirmă în textul remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.