Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă în tenis! Simona Halep și Horia Tecău sar la gâtul politicienilor de la guvernare: 'Să recunoască şi să finanţeze Federaţia de Tenis'

simona halep horia tecau

Federația de Tenis din România nu mai primeşte finanţare de la buget, iar Simona Halep și Horia Tecău au tras un semnal de alarmă în acest sens, informează Digisport.ro.

Citește și: Comisia Europeană, vești EXTRAORDINARE pentru România - 8 proceduri de infringement clasate

Reacția Simonei Halep vine după ce Ministerul Tineretului și Sportului a decis să diminueze bugetele federațiilor sportive cu mari merite, dar și cu potențial de medalii la campionate mondiale și la Jocurile Olimpice. Este vorba de handbal, rugby, scrimă și judo. Cel mai afectat sport este tenisul, care nu mai primeşte deloc finanțare.

Federaţia de Tenis a fost considerată ca fiind neeligibilă pentru finanţare, deşi tenisul a fost în ultimii ani sportul prin care România s-a recomandat internaţional la cel mai înalt nivel. Finanţarea Federaţiei a fost blocată încă din 2017, după ce s-a dovedit că preşedintele George Cosac a fost ales cu ajutorul unor cluburi care nu erau afiliate.

Citește și:Tăriceanu, după vizita în SUA: Rolul malefic al statului paralel, conștientizat de oficialii americani

"Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii", a spus Simona Halep la Pro TV.

Horia Tecău, câştigător de Grand Slamuri la dublu şi dublu mixt, a declarat și el:  "Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare", s-a plâns Tecău.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.