Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta Israelului: Declaraţia ONU privind coloniile neagă dreptul 'istoric' al evreilor

ciseiordania

Israelul a denunţat luni ca fiind "unilaterală" declaraţia Consiliului de Securitate al ONU cu privire la coloniile din Cisiordania şi a deplâns sprijinul Statelor Unite pentru acest text care neagă, în opinia sa, dreptul "istoric" al evreilor, relatează AFP.

Consiliul de Securitate al ONU a publicat o declaraţie unilaterală prin care neagă dreptul evreilor de a trăi în patria lor istorică, ignorând atacurile teroriste palestiniene de la Ierusalim în care au fost ucişi 10 cetăţeni israelieni" în ultimele săptămâni, se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu, considerând că "Statele Unite nu ar fi trebuit niciodată să se alăture" acestui text.

Consiliul de Securitate al ONU a denunţat luni, pentru prima dată în şase ani, coloniile israeliene în teritoriile palestiniene, într-o declaraţie care a provocat indignarea Israelului.

"Continuarea activităţilor de colonizare de către Israel pune în pericol viabilitatea soluţiei a două state", a indicat Consiliul în această declaraţie a preşedinţiei, aprobată prin consens de către cei 15 membri ai săi, dar care nu are puterea constrângătoare a propunerii de rezoluţie de săptămâna trecută care i-a nemulţumit pe americani.

Consiliul "se opune ferm tuturor măsurilor unilaterale care împiedică pacea, între care, printre altele, construcţia şi extinderea coloniilor israeliene, confiscarea de teritorii palestiniene şi 'legalizarea' coloniilor, demolarea locuinţelor palestinienilor şi strămutarea civililor palestinieni".

"Consiliul îşi exprimă profunda îngrijorare şi consternare" faţă de anunţul Israelului din 12 februarie de a legaliza nouă colonii şi de a construi noi locuinţe în coloniile existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.