Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă la Bran: construirea unui supermarket Lidl, contestată de locuitorii din zonă

Bran

Locuitorii comunei Bran, dar și micii producători sau reprezentanți ai unor asociații din zonă, acuză autoritățile locale că vor să permită construirea unui supermarket Lidl chiar în centrul localității, informează în exclusivitate Gandul.ro.

O astfel de decizie, transmit cei care contestă, în primul rând, locația aleasă pentru construirea supermarketului, nu ar face altceva decât să distrugă producătorii locali, să desființeze, practic, tradițiile românești din zonă, să îngreuneze suplimentar circulația și ar duce, în final, la desființarea multor locuri de muncă.

Citește și: RĂZBOI TOTAL Israelul a atacat poziții iraniene în Siria: cel puțin 40 de morți; informațiile au fost oferite de SUA

GÂNDUL.RO a obținut în exclusivitate declarații ale unor oameni care trăiesc în Bran sau au legături familiale în comună și doresc să se stabilească acolo, oameni legați sufletește de această localitate frumoasă care, înainte de pandemie, atrăgea turiștii ca un magnet.

Laurențiu Drăgan, director executiv al Asociației ”Bran-Moeciu-Fundata”, a declarat în exclusivitate pentru sursa citată că o astfel de construcție, în zona aleasă, nu ar aduce plusvaloare pentru comunitate. Tot0dată, Laurențiu Drăgan insistă asupra ideii că locuitorii nemulțumiți de o astfel de decizie a autorităților nu sunt revoltați împotriva supermarketului Lidl, ci doar împotriva locației care a fost aleasă.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

”Nu am nicio problemă cu ideea de a ridica acest supermarket Lidl în Bran, însă locația aleasă nu este una de natură să aducă plusvaloare comunității noastre. Prin venirea în acea locație a supermarketului Lidl, va fi afectat tot sectorul comercial din centrul Branului, mai exact micile prăvălii din centru vor rămâne fără clienți. Terasele, barurile din centru vor avea de suferit, pentru că turiștii vor alege să cumpere mult mai ieftin, iar micile afaceri locale din centru vor fi puternic afectate. Un lucru deloc de neglijat ar fi comparația cifrei de afaceri realizate de un magazin Lidl și cifra de afaceri a micilor negustori din centrul Branului, raportat la numărul de angajați”, consideră Laurențiu Drăgan, director executiv al Asociației ”Bran-Moeciu-Fundata”.

Marian Iacobescu, reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale din zona Bran, consideră că producătorii tradiționali din zonă vor fi grav afectați de apariția acestui supermarket, fiindcă produsele tradiționale nu vor putea concura, niciodată, cu produsele ieftine aduse din import. „Vom depune, de fapt, o hârtie la Primăria Bran pentru a solicita amânarea acestei consultări publice legate de construirea unui supermarket în centrul localității, tocmai pentru că, în această perioadă a restricțiilor și numărului redus de participanți, nu credem că este o consultare veritabilă. Este bine că există o consultare publică, dar ne dorim să fim lăsați să mergem și să ne spunem punctul de vedere. Doar 25 de oameni sunt prea puțini, nu știe nimeni cine vor fi, nu are nimeni niciun control asupra acelor oameni, nu știe nimeni dacă există o ordine în care sunt acceptați…”, a declarat Marian Iacobescu, reprezentant al Asociației Crescătorilor de Animale din zona Bran.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Nicoleta Iubu este arhitect și locuiește în Bran. Din punct de vedere arhitectural, o astfel de construcție, în zona aleasă, ar fi o greșeală. „Locuitorii se împart, e drept, lumea are nevoie să își facă toate cumpărăturile, dar trebuie să gândim structurat în perspectivă, să planificăm lucrurile, pentru ca ele să meargă în direcția pe care noi o dorim, nu spontan și haotic, ci gândit, studiat, pentru a descoperi zonele unde ar putea fi plasate astfel de centre comerciale, coerent, fără a efecta imaginea zonei, ambientul, specificul local al Branului. Contează enorm cum este prezentat acest țesut urban”, a spus Nicoleta Iubu, arhitect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.