Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă la Cluj - Napoca! Fermierii sunt gata să iasă în stradă pentru a-l susține pe Petre Daea

porci

Reprezentanţii a cinci asociaţii de fermieri din Cluj îl susţin pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, în scandalul pestei porcine africane, spunând că atacurile la adresa lui sunt nefondate și rău intenționate, iar dacă este nevoie vor organiza proteste, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedinţii a cinci asociaţii de fermieri din judeţul Cluj transmis, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Petre Daea trebuie rămână în funcţia de ministru, fiind recunoscut de fermieri ca omul care le ascultă problemele și aduce întotdeauna soluții reale pentru rezolvarea acestora.

„Îl susținem pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, în situația deosebit de importantă și delicată în care, împreună cu ministerul pe care îl conduce, este supus în aceste zile. În contextul evoluției virusului pestei porcine africane în România, care nu are multe soluții de extirpare şi este prezent în țări precum Polonia, Ungaria, Spania, atacurile venite spre ministrul Agriculturii, Petre Daea, și Geronimo Răducu Brănescu, preşedinte al ANSVSA, sunt complet nefondate și rău intenționate . Considerăm că dl. ministru Petre Daea trebuie să rămână în poziția pe care o ocupă, fiind recunoscut de fermieri ca omul care le ascultă problemele și aduce întotdeauna soluții reale pentru rezolvarea acestora. (…) Suntem pregătiți să îl susținem pe Petre Daea inclusiv prin proteste și mișcări de stradă, fiind convinşi că maturitatea la care am ajuns ne îndreptățește să ne alegem și să ne susținem uniți un lider și nu o simplă prezență”, se arată în documentul citat.

Fermierii clujeni se declară împotriva acțiunilor de denigrare și propunerilor de înlăturare din funcţie a lui Petre Daea, menţionând că acesta este primul ministru al Agriculturii după anii ’90 care, prin acțiunile sale, uneori neagreate de toată lumea, a reușit să aducă ministerului rezultate palpabile și vizibile, fiind în permanență în contact cu fermierii români și cu problemele acestora.

„Experiența reală a ministrului Petrea Daea a avut un important cuvânt de spus în programele adresate fermierilor precum Programul Lâna, Programul de sprijin pentru tomate, Programul pentru suine din rasele Mangalița și Bazna, Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații din România, Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol. Mesajul fermierilor din județul Cluj trebuie auzit de persoanele competente și echilibrate din Parlamentul și conducerea țării, este un mesaj venit din partea unor fermieri cu diferite simpatii și apartenențe politice dar care au un scop comun și clar, dezvoltarea agriculturii românești”, se mai arată în comunicat.

Mesajul este semnat de preşedinţii Someș Arieș Cooperativa Agricolă, Asociația fermierilor crescătorilor de bovine Cluj, Asociația crescătorilor de animale “Someșana”, Cooperativa Ovinex Cojocneana, Cooperativa Agricolă Transilvania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.