Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoltă la INS: Salariații amenință cu proteste și cer eliminarea 'dicriminării salariale'

Facebook
ins protest

Sindicatul angajaților din Institutul Național de Statistică (INS) recurg la proteste după ce au acuzat o discriminare salarială care trenează de ani de zile și căreia Guvernul nu i-a pus capăt.

„Deși ar fi trebuit ca începând cu 1 ianuarie 2022 aceşti salariaţi să beneficieze de cuantumul salariilor de bază aferente grilei de salarizare pentru anul 2022, aceştia au, în continuare, veniturile blocate la nivelul anului 2020, ȋn vreme ce alte instituţii aflate în subordinea/coordonarea Secretariatului General al Guvernului, la fel ca şi INS, beneficiază de grilele de salarizare maxime, aferente anului 2022, încă din anul 2017”, se arată într-un comunicat de presă trimis de sindicat.

Începând de luni, în fiecare zi lucrătoare, salariaţii membri de sindicat, se vor întâlni, timp de 15 minute, în timpul pauzei, în faţa instituţiei, pentru a discuta despre discriminarea salarialială la care sunt supuşi în raport cu alte categorii de salariaţi aparţinând administraţiei centrale.

”În paralel cu acestă acţiune, a fost demarată procedura de consultare a membrilor de sindicat în vederea organizării şi a altor forme de protest”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.