Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂ pe A2: Oamenii acuză faptul că au fost lăsați de izbeliște

economica.net
ninsoare autostrada

Fără mâncare, apă sau combustibil. Aşa au îndurat frigul oamenii din zecile de maşini rămase înzăpezite pe Autostrada Soarelui. Oamenii au aşteptat cu orele un semn de la autorităţi.

„Suntem pe drumul Bucureşti spre Constanţa la kilometrul 77-78. Am plecat la ora 03:00 din Bucureşti, deci nu era ce este acum, se mergea destul bine când am plecat. Suntem mai multe persoane în microbuz şi sunt multe maşini în faţa şi spatele nostru. Maşina nu face faţă la căldură, din cauza viscolului”, spunea o telespectatoarea Digi24.

„Suntem de aproape 11 ore aici, acum s-a mişcat, s-a ajuns la noi. Am sunat disperaţi, ne amânau, să avem răbdare, să avem răbdare. De mâncare nu avem, este frig, la toaletă nu putem să mergem. Este groaznic”, spunea aceeași femeie câteva ore mai târziu.

O nouă pistă în cazul fostului mogul fugar. În ce țară s-ar ascunde

Salvarea a venit pentru unii după 17 ore de aşteptare.

„Am fost loviţi din spate de un alt microbuz. N-am mai putut să înaintăm şi am fost obligaţi să stăm în acelaţi loc 13-14 ore. Într-un final am ajuns într-un adăpost, o sală de sport. Copiii i-am luat pe fiecare în parte. Dacă bagă zăpadă prin spate şi era şi curent în maşină le-am masat picioruşele i-am încălzit să nu înceapă să plângă”, a spus Șerban Ionuț, unul dintre cei rămași blocați.

„Am reuşit să ajungem la Drajna. Am stat 17 ore blocaţi în zăpadă, noi şi mulţi alţii ca noi. Nu ne-a întrebat nimeni nici dacă ne e foame, nici dacă ne e sete. Ne-au adus aici în comandamentul secţiei de drumuri. Pe o listă am trecut ce să ne cumpere de mâncare ca să nu murim până dau drumul la drum”, a spus Oana Florescu.

Printre măriri de pensii și salarii s-a strecurat o impozitare suplimentară. Cine e afectat?

Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, regretă această situație, însă acestea sunt condițiile în care și colegii săi din ISU merg la intervenții.

„Colegii mei au făcut eforturi mai mult decât omenești pentru a ajunge la fiecare dintre ei, pe parcursul celor 30 de ore de cod portocaliu și roșu, când zăpada nu a contenit, iar vizibilitatea a fost zero. Fiecare caz a fost o prioritar și fiecare persoană a fost dusă într-un spațiu de cazare", a declarat oficialul ISU.

„I-am luat cu camioanele, e adevărat, cu prelate. (...) Se plângeau de condițiile noastre. Poate n-ar trebui să spun, dar exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții. Nu există alte condiții în care ar fi putut fi transportați. Am făcut tot ce s-a putut că să ajungem ieri repede la fiecare și ne-am făcut griji pentru fiecare, pentru că știam că trece timpul. Echipajele au făcut eforturi supraomenești. Suntem mulțumiți că am putut să le oferim un adăpost și am reușit să ajungem la fiecare”, a mai spus Ovidiu Tătăranu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.