Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revolta primarilor: vor brazi, artificii și paranghelii la final de an. Ce le răspunde ministrul Dezvoltării

Facebook
brad timisoara

Adrian Veștea, ministrul liberal al Dezvoltării,  susține că până acum 250 de primării au cerut derogări de la Ordonanța prin care Guvernul vrea să țină sub control cheltuielile publice pe final de an.

El a susținut că-i va ajuta pe primari în ce privește investițiile, dar nu le va acorda această derogare în cazul petrecerilor de final de an dacă nu s-au făcut până acum procedurile de achiziții prealabile.

„Am avut astăzi o evaluare, referitor la toate solicitările pentru care autoritățile publice locale doreau să facem memorandumuri, pentru a le înlesni toate aceste cheltuieli.

Avem centralizate până acum 250 de astfel de solicitări. 250 de primării care, de cele mai multe ori, ridică aspecte comune, care țin de evenimente, precum sfârșitul de an, evenimente care țin de adiționarea unor acte pe parte de investiții, de cumpărare a unor imobile, de finalizare sau începere a unor asfaltări. Am evaluat fiecare dintre acestea.

Am avut în cursul zilei de azi întâlnire cu ministrul Finanțelor și vom face în așa fel încât să nu existe blocaj pentru toate proiectele care reprezintă investiții și să găsim soluția pentru a închide anul cum se cuvine”, a declarat Adrian Veștea, pentru Digi24.

Ministrul a mai spus că a primit și solicitări pentru cheltuieli legate de petrecerile de revelion, dar aceste nu pot fi onorate dacă primarii nu au derulat până acum procedurile de achiziții.

„Au fost astfel de solicitări, sunt solicitări care, la finele unui an bugetar, în situația în care nu ai avut o procedură prealabilă de achiziții pentru evenimente. Dacă nu au făcut-o până acum, nu au posibilitatea să o facă.

De la caz la caz, în funcție de modul în care își fundamentează toate aceste aspecte, vom ține cont și vom încerca să nu blocăm investițiile”, a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.