Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Autoritățile județului SUCEAVA interzic ca la slujbele religioase să participe credincioși din afara localităților

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam Catedrala Suceava credincioși slujbă

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a informat, miercuri, că la slujbele religioase de la bisericile din judeţ vor putea participa doar persoanele din localităţile în care se află unităţile de cult.

Potrivit prefectului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a dispus în şedinţa de miercuri ca toate administraţiile publice locale să aducă de îndată la cunoştinţă parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competenţă despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară aceste activităţi, măsura fiind luată pentru prevenirea răspândirii cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandalul momentului în lumea medicală! Adrian Streinu-Cercel și Monica Pop, replici devastatoare pentru președintele Societății ATI, Șerban Bubenek

Moldovan a făcut un apel la populaţie să respecte măsurile de prevenşie, cum ar fi distanţarea fizică, folosirea măştii de protecţie, dar şi respectarea numărului permis de participanţi la diferite evenimente private.

''Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul judeţului Suceava'', a spus Moldovan.

Citește și: Lider PSD: Nu cred că masca de protecție mă poate proteja

Prefectul a precizat că, potrivit unei analizei realizate de către DSP Suceava, în ultimele 14 zile în judeţ s-au înregistrat 614 cazuri noi, adică o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, existând un singur focar de COVID-19, la un centru rezidenţial din oraşul Siret, unde sunt 14 cazuri, focar ce urmează să se închidă joi, 8 octombrie.

Totodată, prefectul a solicitat intensificarea acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile dispuse în contextul evoluţiei COVID-19 la obiectivele care, prin profilul de activitate, generează un aflux sporit de persoane şi, implicit, riscul nerespectării măsurilor de distanţare fizică şi cu privire la măsurile de protecţie individuală.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.