Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Cum l-au APĂRAT colegii pe pedofilul de la Rutieră: Procurorii i-au dat în vileag pe polițiști

Facebook
politist pedofil

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 susţine că agenţii Secţiei 18 Poliţie au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan şi au propus clasarea unei plângeri depuse împotriva lui de către o femeie, care a reclamat faptul că a fost agresată sexual în decembrie 2016.

Într-un comunicat transmis miercuri, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 oferă detalii în legătură cu un caz de agresiune sexuală din decembrie 2016, în care victima l-a indicat pe Eugen Stan ca fiind agresorul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire de proporții a Gabrielei Cristea! Din acest motiv nu s-a ÎNTORS la Kanal D

Procurorii arată că, la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar poliţiştii au dispus în aceeaşi zi începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

În cursul urmăririi penale, poliţiştii de la Secţia 18 au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.

Citește și: Un fost șef ANAF anunță „POTOPUL”! Circa 1,5 milioane de români vor avea de suferit

Procurorii susţin că, în procesul-verbal încheiat de Secţia 18 Poliţie, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nefuncţional, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească, întrucât a fost instalat de către un vecin.

Parchetul arată că agenţii de la Secţia 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii.

Citește și: Kaufland JOACĂ „la rupere”! Mutarea impresionantă pe care o face GIGANTUL

"Cu privire la aceleaşi înregistrări, în referatul cu propunere de clasare întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 18 Poliţie se precizează că, 'întrucât scara blocului este prevăzută cu camere de supraveghere, au fost solicitate înregistrările de la administratorul blocului, constatându-se cu această ocazie că sistemul de supraveghere este instalat defectuos şi nu există înregistrări salvate'. La finalizarea cercetărilor, organele de poliţie din cadrul Secţiei 18 au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti un referat cu propunere de clasare a cauzei, fără a se face referire la calitatea de poliţist a numitului Stan Eugen", declară procurorii.

Citește și: Mega Image face praf concurența! Pe ce piață a devenit lider

Ulterior, după repartizarea dosarului la procuror cu propunere de clasare, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 s-a înregistrat adresa emisă de către DGPMB - Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privindu-l pe Eugen Stan.

"Procurorul de caz a dispus emiterea unei adrese către DGPMB - Brigada Rutieră din care să rezulte dacă persoana bănuită de comiterea faptei face parte din structurile poliţiei judiciare, pentru a se stabili competenţa personală a organului de urmărire penală, conform dispoziţiilor legale. În urma răspunsului înaintat de Serviciul Resurse Umane din cadrul DGPMB, s-a dispus de îndată, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti din 21.07.2016, trimiterea cauzei de la Secţia 18 Poliţie la DGPMB - Brigada Rutieră, Biroul Control Intern, organ de cercetare penală competent după calitatea persoanei să efectueze cercetările în cauză", mai spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Citește și: Informații interesante! În ce este membru omul pe care Carmen Dan îl vrea șef la Poliția Română – cât de bogat e Alexandru Cătălin Ioniță

Parchetul General a decis miercuri să preia ancheta în acest dosar, concomitent cu preluarea anchetei şi în dosarul în care Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii şi pentru care a fost arestat preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.