Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Europol anunță că mașina unui polițist a fost INCENDIATĂ după ce acesta a întocmit un dosar penal

Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că mașina unui polițist din județul Botoșani a fost incendiată ca pedeapsă după ce acesta a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. Sindicaliștii mai spun că polițistul a primit și amenințări cu moartea, conform Mediafax.

Citește și: Klaus Iohannis a fost la VOT: operatoarea l-a PUS SĂ ÎȘI DEA masca jos

Potrivit Europol, incidentul a avut loc în urmă cu trei zile, la Darabani. Totul ar fi pornit de la un dosar penal pe care polițistul l-a întocmit unui șofer care a urcat la volan după ce a consumat alcool.

„Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba. Este realitatea dureroasă din județul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a "îndrăznit" să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări”, au povestit, pe Facebook, reprezentanții Europol.

Sindicaliștii au acuzații grave pentru șefii Poliției din Botoșani care nu i-au asigurat protecția polițistului amenințat cu moartea.

„Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au precizat cei de la Europol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.