Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Revoluția fiscală' a fost MODIFICATĂ: Cum a ieșit din Comisia de buget a Senatului

cod fiscal

Comisia de buget a Senatului a acordat miercuri, cu 6 voturi pentru şi 2 abţineri, raport de admitere cu amendamente proiectului de lege pentru aprobarea OUG 79/2017 referitoare la modificarea Codului fiscal.

Potrivit unui amendament adoptat de comisie, firmele care realizează venituri până la 1 milion de euro, au un capital social de minim 45.000 de lei şi cu cel puţin doi angajaţi pot opta între impozitul pe profit şi impozitul pe cifra de afaceri.

Citește și: Situație inedită la BNR: Ce se va întâmpla cu salariile uriașe ale angajaților, după revoluția fiscală

"Au fost câteva amendamente făcute pe fond la OUG 79. Este o zonă foarte sensibilă. Sub acest plafon, de 1 milion de euro, cum spunea şi Ministerul de Finanţe, se află marea parte a companiilor, cam 96% din companiile din ţară. Şi, sigur, marea parte a companiilor româneşti. Atunci, am considerat că este corect să opteze companiile pentru una dintre cele două variante: fie impozitul pe profit, fie pe cifra de afaceri şi în anumite condiţii: să aibă un capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Pentru că, ştim foarte bine, sunt foarte multe companii care nu au niciun angajat declarat şi prin această măsură scoatem la lumină undeva la 200.000 de locuri de muncă", a explicat, miercuri, Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei de buget a Senatului, după dezbaterea proiectului de aprobare a OUG 79/2017 referitoare la modificarea Codului fiscal.

Alt amendament al comisiei vizează majorarea plafonului de deductibilitate la cheltuielile cu dobânda de la 200.000 euro, cum stabilise Executivul, la 3 milioane de euro, scrie agerpres.ro.

Citește și: Previziunile s-au adeverit: Cine ar putea face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

"Un alt amendament a fost legat de transpunerea Directivei Europene 1164, pentru că modul în care ea s-a transpus în OUG 79 a fost, zic eu, un mod brutal de schimbare în piaţa din România. Niciunul dintre celelalte state europene cu o economie dezvoltată n-a plafonat atât de jos acest nivel al dobânzilor deductibile. Ceea ce, repet, crea o piedică în calea celor care vor să investească în România", a adăugat Teodorovici.

De asemenea, alt amendament se referă la reţinerea la sursă a impozitului aferent câştigurilor obţinute din jocurile de noroc.

Citește și: Lovitură de proporţii în Europa cu implicaţii MAJORE în România: Afacere de miliarde în Marea Neagră – o mare bancă îşi DISTRUGE concurenţa

"A fost o propunere venită din ambele părţi - şi cei care sunt în zona jocurilor de noroc, şi cei de la Finanţe, chiar dacă doamna secretar de stat a spus că e nevoie de un punct de vedere de la Ministerul de Finanţe. Este o chestiune mai veche şi care reglează un lucru normal: cei care sunt organizatori să facă acele reţineri şi le virează după aceea statului fără să stea Fiscul după fiecare suma infimă, să-şi pună în lucru şi oamenii, şi maşinile, şi tot ce mai au acolo", a arătat Teodorovici.

OUG 79/2017 referitoare la modificarea Codului fiscal va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

Citește și: Surpriză de proporții la Antena 1: Cine a câștigat marele premiu ‘Chefi la cuţite’ și a încasat premiul de 30.000 de euro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.