Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLUȚIE în SUA: Diplomații PROTESTEAZĂ față de decizia lui Donald Trump

twitter.com
Donald Trump

Mai mulţi diplomaţi americani au protestat oficial faţă de ordinul executiv semnat vineri de preşedintele Donald Trump care suspendă intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din unele ţări musulmane şi a refugiaţilor, a indicat luni Departamentul american de Stat, citat de AFP.

În timp ce ministerul Afacerilor Externe se află în teorie sub drapelul administraţiei Trump, un număr nedeterminat dintre cadrele sale au utilizat un "canal" oficial, numit de "dizidenţă", pentru a contesta ordinul noului preşedinte, a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Mark Toner, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce este bine să evităm și ce trebuie sa facem pentru a avea succes în 2017, conform predicțiilor din anul Cocoșului de foc

"Ştim de existenţa unui mesaj (transmis), prin canalul de dizidenţă, privind decretul intitulat "Protejarea naţiunii împotriva intrării teroriştilor străini în Statele Unite", a explicat Toner, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat sub John Kerry şi care asigură interimatul în aşteptarea eventualei sosiri a secretarului de stat numit, Rex Tillerson.

Diplomatul american a amintit că această cale de contestare în cadrul ministerului reprezintă "de mai mult timp un vehicul oficial care permite angajaţilor Departamentului de Stat să-şi exprime opiniile şi perspectivele alternative asupra problemelor de politică externă".

Citește și: Ea a fost aleasă CEA MAI FRUMOASĂ FEMEIE din lume: Cu ce se ocupă tânăra de 24 de ani / VIDEO

El nu a dat detalii despre conţinutul respectivului text, nici legate de numărul diplomaţilor care îl susţin sau care l-au semnat.

Acest canal de comunicare a fost activat în iunie, atunci când circa cincizeci de diplomaţi au solicitat ca Statele Unite să lovească militar regimul sirian, o critică severă la adresa administraţiei de la acea vreme, condusă de Barack Obama, care nu dorea să intervină în Siria.

Citește și: Protestele antigratiere s-au transformat in proteste anti-Ghita

Dar o contestare venind din Departamentul de Stat la zece zile după învestitura preşedintelui SUA pare fără precedent, notează AFP.

Acest "canal dizident" este "un proces important căruia secretarul de Stat interimar (Thomas Shannon) şi Departamentul de Stat în ansamblul său îi acordă o mare valoare şi îl respectă", a insistat Toner.

Citește și: CRIMĂ ÎN FOTBAL O fostă vedetă a lui Napoli a fost împușcată MORTAL, în fața unei biserici / VIDEO

Numeroşi înalţi diplomaţi care ocupau posturi "politice" sub administraţia Obama au plecat în ultimele zile, dar mulţi, inclusiv directori din eşaloanele medii, au rămas integraţi în cadrul Afacerilor Externe.

În "furtuna" de după decizia sa de închide graniţele pentru cetăţenii a şapte ţări musulmane, Donald Trump a apărat luni iniţiativa sa, denunţată de numeroşi şefi de stat şi de o parte a mediului de afaceri.

Citește și: Ce prevederi sunt în codul etic din învățământul preuniversitar: Ce le este INTERZIS profesorilor

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen -, declanşând un val de critici şi de proteste pe plan intern şi internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.