Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluția DEGENEREAZĂ: Polițiști DECAPITAȚI în Kazahstan - VIDEO

kazahstan, proteste

Trei ofițeri de poliţie au fost decapitati în timpul protestelor violente din orașul Almatî din Kazahstan, potrivit presei locale.

Numărul morților în rândul polițiştilor și al forțelor de securitate a ajuns la 13, transmite RT, relatează blacknews.ro.

Situația este cu atât mai gavă cu cât protestatarii au spart mai multe magazine și depozite de arme și sunt înarmați.

De asemenea, președintele Kazahstanului denunța o grupare „teroristă” în aceste manifestații și a solicitat sprijin extern, iar Rusia a și trimis deja parașutiști și specialiști FSB.

Represiunea violentă a manifestanțiilor a fost amintită și de specialistul în spațiul ex-sovietic Armand Goșu, într-un dialog pentru STIRIPESURSE.RO: „Dacă stau să mă gândesc bine mai degrabă ce s-a întâmplat zilele acestea în Kazahstan seamănă cu primăvara arabă decât cu Belarus. De ce? Ai bărbați tineri pe stradă, deci o altă dinamică demografică. Seamănă mai degrabă cu Orientul Mijlociu și Orientul Apropiat. Ar putea să semene: în același timp nu e sezonul; e iarnă în Asia Centrală, cu nopți friguroase. Și mai e ceva: trebuie să ai o victorie ca să fie un model de răscoală victoriasă. Ori eu nu cred că-și permite nici Tokaev, nici Putin, să permită o victorie a străzii. Cred că o să fie o represiune absolut groaznică îndreptată împotriva manifestanților.

Trebuie să țineți cont de faptul că, fiind o republică de frontieră, era foarte militarizată: acolo erau și serviciile militare, dar și GRU. Ei se pricep foarte bine la diversiuni. Dacă vă uitați pe filmulețe video acolo vedem la un moment dat în ultimele 12 ore bărbați solizi, cam la fel îmbrăcați, care atacă magazine. Și sparg geamuri și fură produse. Să vă amintiți de Ceaușescu, de galeriile de fotbal folosite de Oprea în ianuarie 2012 în centrul Bucureștiului: au spart un magazin în centrul Capitalei. Și vă dați seama de galeriile de fotbal, care sunt controlate de serviciile secrete, și utilizate pentru astfel de acțiuni. Așa și acolo acum!

Aveau nevoie să fie tipul acesta de panică: teroriști care ne atacă, ne sparg magazinele, deci trebuie intervenit militar. Asta îmi scapă mie: se întâmplă ceva în serviciile de securitate și în armata din Kazahstan. Nu au răspuns la comanda lui Tokaev!? De ce a fost nevoie să-i cheme pe ruși? Kazahstanul are armată serioasă și servicii secrete solide, care s-ar fi descurcat singure să conducă represiunea. Represiunea ar fi trebuit să se rezume la Almata, pentru că doar acolo au fost violențe”, a spus Goșu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.