Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluție în lumea medicală: Începe testarea unui vaccin antigripal universal

eastweststream.com
vaccin Variola

Institutul Naţional de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunţat vineri că a început un studiu în fază iniţială pentru un vaccin experimental care vizează şase tulpini de virus gripal, notează news.ro.

Candidatul de vaccin, FluMos-v2, a fost conceput pentru a oferi protecţie împotriva a patru tulpini ale virusului gripal A şi a două tulpini ale virusului gripal B, a precizat agenţia americană de sănătate.

„Un vaccin antigripal universal ideal ar putea fi administrat mai rar de o dată pe an şi ar putea oferi protecţie împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal”, a declarat Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), parte a NIH.

Studiul ar trebui să înroleze 24 de voluntari sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care vor primi două injecţii intramusculare de FluMos-v2 la un interval de 16 săptămâni, a precizat NIH.

FluMos-v2 a fost conceput de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Producătorul de vaccinuri împotriva Covid, Moderna a declarat miercuri că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A şi B ale virusului gripal, în comparaţie cu vaccinurile antigripale tradiţionale, în cadrul unui studiu în fază avansată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.