Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluţie în sistemul bancar: Veşti proaste pentru românii care vor credite imobiliare

cec bank

Legea dării în plată, chiar dacă a fost  trimisă la reexaminare de preşedinte, generează schimbări majore în sistemul bancar. CEC Bank va urma modelul băncilor americane, care acordă credite ipotecare cu opțiunea de a da în plată casa achiziționată dacă clientul nu-și mai poate plăti ratele. Potrivit bankingnews.ro, specialiștii instituției lucrează la elaborarea unui produs de finanțare imobiliară, care va permite românilor să cedeze băncii casa în cazul în care nu mai au posibilitatea, pe parcursul perioadei de rambusare, să achite împrumutul.

"Lucrăm la definirea noului produs de finanțare imobiliară. Va fi un credit ipotecar în care clientul are posibilitatea să dea în plată la un anumit moment. Acest produs va avea cu siguranță un avans mult mai mare și niște condiții de creditare mult mai severe", a precizat Radu Grațian Ghețea, președintele CEC Bank, potrivit sursei citate.

Noul produs de finanțare va fi lansat în câteva săptămâni și va funcționa în paralel cu actual credit ipotecar. Decizia CEC Bank de a promova un asemenea împrumut are legătură directă cu forma în care va fi votată de Parlament Legea privind darea în plată.

"Este o chestiune de prevenție pe care noi o realizăm. Dacă iese legea în forma actuală vom lansa un credit care va fi foarte greu accesibil pentru că trebuie să ne luăm niște măsuri de protecție", a subliniat Radu Grațian Ghețea.

"Am văzut că deja o bancă (n.r. – Raiffeisen Bank) a anunțat modificarea condițiilor de creditare la împrumuturile ipotecare, solicitând un avans de 35% pentru împrumuturile în lei și de 40% pentru cele în euro. Probabil că și la noi, dar și la celelalte bănci din sistem, vor fi condiții foarte apropiate. S-au făcut simulări și scenarii la nivelul comunității bancare și s-a ajuns la concluzia că este necesară o asemenea abordare în cazul în care Legea privind darea în plată va avea efecte de natură să afecteze substanțial activitatea băncilor", a menționat președintele CEC Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.